Pasaulio ir Lietuvos keliais rieda tiksinčios bombos: šis elektromobilis gali bet kada virsti liepsnojančiu fakelu

Lukas Snarskis

2021-08-23, 16:20 (atnaujinta 2022-09-27, 00:19)

2 komentarai (-ų)
Pasaulio ir Lietuvos keliais rieda tiksinčios bombos: šis elektromobilis gali bet kada virsti liepsnojančiu fakelu

JAV milžinės „General Motors“ problemos su elektromobilių baterijomis – niekaip nesibaigia. Praėjusiais metais prasidėjusios bėdos tęsiasi ir toliau, o tai ne tik kainuos daugybę pinigų, tačiau ir sukelia pirkėjams nemažai nepatogumų.

„General Motors“ pakeis visų iki šiol sukurtų „Chevrolet Bolt“ akumuliatorių modulius, o tai iš viso automobilių gamintojui kainuos daugiau nei 1 mlrd. JAV dolerių. GM teigia, kad ankstesnio „Bolt“ atšaukimo didinimas dėl galimo gaisro pavojaus yra savanoriškas ir atliekamas saugumo sumetimais . Į padidintą atšauktų automobilių sąrašą patenka ir 2020–2022 metų modeliai ir kai kurie 2019 metais išleisti variantai, kurie anksčiau nebuvo įtraukti. Taip pat atšauktas naujasis „Bolt EUV“ krosoveris.

Pasak GM, problema kilo dėl dviejų baterijų gamybos trūkumų, kuriuos automobilių gamintojai pateikė kompanija LG (baterijos gamintos gamykloje Pietų Korėjoje). Automobilių baterijų defektai gali sukelti gaisrą transporto priemonėje, nors „GM“ teigia, kad tai - retas reiškinys. „Automotive News“ praneša, kad dėl defekto kilo mažiausiai devyni patvirtinti gaisrai. Dėl padidinto automobilių atšaukimo į sąrašą įtrauktos 73 018 transporto priemonių.

„Mūsų dėmesys saugumui ir sąžiningo elgesio su savo klientais principas, lemia kiekvieną sprendimą, kurį priimame savo kompanijoje“, - sakė Dougas Parksas, „General Motors“ vykdomasis viceprezidentas pasaulinei produktų kūrimo, pirkimo ir tiekimo grandinei. „Kaip lyderiai, pereinantys prie visiškai elektrinės ateities, mes žinome, kad pasitikėjimo kūrimas ir palaikymas yra labai svarbus. GM klientai gali būti tikri, kad esame pasiryžę imtis veiksmų, kad užtikrintume šių transporto priemonių saugumą“.

Pirmasis „Bolt“ modelio atšaukimas buvo paskelbtas dar 2020 metų lapkričio mėnesį bei apėmė visus 2017–2018 ir kai kuriuos 2019 metų modelius. Atšaukimo priežastimi nurodytas galimas gaisro pavojus automobiliams, įkrautiems pilnai arba beveik pilnai. Laikinas problemos sprendimas buvo programinės įrangos atnaujinimas, apribojantis „Bolt“ įkrovimo pajėgumą iki 90 procentų, o problemos priežastis buvo toliau tiriama.

Antrojo atšaukimo, kuris vyko šių metų liepą, metu taip pat patarta „Bolt“ savininkams neiškrauti akumuliatoriaus energijos iki mažesnės ribos, nei reikia nuvažiuoti 70 mylių atstumą bei automobilį statyti lauke. Šios laikinosios priemonės taip pat rekomenduojamos naujajam GM priimtam ir vykdomam atšaukimui. Šiuo metu „General Motors“ kompanija negali įvardinti tikslaus laiko, kada bus galima įsigyti pakaitinius modulius.

2 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas