Pirmasis 2023 metų Dakaro maratonas: R.Baciuška pirmauja, V.Žala jau pasiekė finišą

Naujieji metai automobilių sporto gerbėjams, kaip ir įprasta, prasidėjo Dakaro ralio startu. Saudo Arabijoje vykstančios sunkiausios pasaulio varžybos sukaustė šio sporto gerbėjų dėmesį, o prie starto linijos stojo ir ekipažai iš Lietuvos.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Pirmasis 2023 metų Dakaro maratonas: R.Baciuška pirmauja, V.Žala jau pasiekė finišą

Šeštadienį Dakaro ralio dalyvius, o taip pat ir gerbėjus, pasitinka visiškai pakeistas greičio ruožas. Dėl itin prastų oro sąlygų Dakaro organizatoriai buvo priversti keisti maršrutus ir bivakų lokaciją. Negana to, šiandien nestartuos motociklininkai, o taip pat ir keturračiai.

Šiandien automobilių ir sunkvežimių klasėse besivaržančių dalyvių laukia maratoninis greičio ruožas. Tai reiškia, kad šeštadienį lenktynininkai didžiąją dalį turės naudotis tik savo gebėjimais ir problemas su automobiliu – spręsti patys. Tiesa, kadangi pradinis planas buvo visiškai kitoks, Dakaro organizatoriai dalyviams suteiks dvi valandas, kuomet bus galima sulaukti pagalbos iš komandos.

Vaidotas Žala / A.S.O./F.Gooden/DPPI nuotr.

Skelbiama, jog šiandien Dakaro dalyvių laukia 333 kilometrų greičio ruožas, o taip pat ir 528 kilometrų pervažiavimas. Šios dienos greičio ruožą sudarys 20 proc. smėlio, 63 proc. dirvožemio, 13 proc. kopų, o po du procentus – asfalto ir išdžiūvusių vagų.

„Constra Racing“ startuos su mintimi kaupti patirtį ir padėti lietuviams

„Constra Racing“ ekipažas / „Constra Racing“ nuotr.

Po priverstinės poilsio dienos dėl sunkvežimio gedimo „Constra Racing“ ekipa vėl šturmuos greičio ruožus. Tiesa, jau laikysis nuosaikios strategijos. Toks sprendimas priimtas, matant, kad šis Dakaras ne iš lengvųjų – iš dalyvių rikiuotės krenta ne tik lietuviai, bet ir kiti, patyrę Dakaro ralio dalyviai su itin gera technika.

Pasak Vaidoto Paškevičiaus, kad gali važiuoti greitai ir kovoti dėl aukštų pozicijų, ekipa sau tikrai tą įrodė. Tačiau kol neturi 100 proc. funkcionuojančio sunkvežimio, šiek tiek atleis greičio pedalo.

Tikslas – susirinkti, kuo daugiau kilometrų bei patirties kitiems Dakaro raliams bei jų startams, ir ištiesti pagalbos ranką lietuviams bei kitam čekų „FESH FESH“ komandos sunkvežimiui, kuriam yra visi šansai patekti į dešimtuką.

Po vakar dienos kovojančių bendroje įskaitoje liko tik du lietuviai: Rokas Baciuška ir Tomas Jančys. Tad jei lietuvių trijulė matys, kad jiems reikia pagalbos, pasibaigė kuras ar trasoje strigo ir pan., tikrai stos ir padės tautiečiams, skelbiama komandos pranešime.

Visi lietuvių starto laikai Dakare:

8:47 val. – Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza („Teltonika Racing“)

9:37 val. – Rokas Baciuška ir Oriolas Vidalis („Red Bull Can-Am Factory Team“)

10:19 val. – Tomas Jančys ir Irmanas Bražiūnas („Mediafon Team“)

10:21 val. – Gintas Petrus ir Jose Marquesas („Petrus Kambucha Team“)

10:57 val. Vaidotas Paškevičius, Stavomiras Volkovas ir Tomas Gužauskas („Constra Racing“)

Kviečiame sekti karščiausius Dakaro ralio įvykius kartu su mumis, o visas naujienas iš trasos rasite žemiau.

2 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas