Pristatytas naujasis „Fiat 600 Hybrid“: itališko stiliaus „miestietis“

Pranešimas spaudai

2023-09-23, 15:03

0 komentarų

Vasarą naująjį elektromobilį „Fiat 600e“ oficialiai pristatęs Italijos gamintojas praneša apie hibridinę šio modelio versiją, kurią bus galima įsigyti nuo 2024 metų, – „Fiat 600 Hybrid“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Pristatytas naujasis „Fiat 600 Hybrid“: itališko stiliaus „miestietis“

Taip FIAT užpildo vartotojams aktualius segmentus: naujasis 600 modelis bus tik elektrinis arba elektrifikuotas, o pastaroji versija patenkins pamažu prie elektrifikacijos pereinančių rinkų poreikius.

„Mūsų strateginė vizija išlieka nukreipta į grynuosius elektromobilius, o geriausiai Europoje parduodamo miesto elektromobilio 500e sėkmė tik skatina mūsų pasiryžimą siekti, kad elektrinis transportas būtų prieinamas visiems. Tačiau taip pat privalome išlikti aktyvūs ir tokiose šalyse, kurių kelių elektromobiliai dar visiškai neužvaldė. Kaip, beje, ir mūsų namų rinkoje – Italijoje.

Todėl šiose šalyse greta visiškai naujo 600e elektromobilio pasiūlysime ir aukštos kokybės hibridą, kuris, tikėkimės, plačiau pravers duris į elektrifikuotą pasaulį“, – pažymėjo FIAT generalinis direktorius ir „Stellantis“ koncerno marketingo vadovas globaliai rinkai Olivier Francois.

Technologija

Hibridinė pavara yra išmanus ir vartotojams patogus išradimas. Jomis aprūpintų modelių paklausa auga. Hibridų besidairantiems vairuotojams dabar siūlomas naujas „Fiat“ produktas – 100 AG galią suteikiantis 600-asis modelis su P2 hibridiniu paketu. Jo CO₂ išmetimas – tik 110–114 g/km (preliminarūs skaičiai prieš homologaciją).

Hibridinė pavara bus derinama su dviem galimais įrangos lygiais: prabangiausia bus „Fiat 600 Hybrid La Prima“ versija, taip pat galima rinktis „Fiat 600 Hybrid“ modelį.

Naujajame „Fiat 600 Hybrid“ sumontuota švelnioji (angl. mild hybrid electric vehicle, MHEV) hibridinė pavara užtikrina komfortą ir našumą. Ji leidžia važiuoti elektriniu režimu iki 30 km/val. greičiu mieste, o užmiestyje elektros režimas gali aktyvuotis, kai vairuotojas atleidžia greičio paminą stabiliomis sąlygomis nuokalnėse.

Diržinis starteris užtikrina tylų ir efektyvų traukos paskirstymą tarp vidaus degimo variklio ir elektros motoro, dėl to vairuotojas gali mėgautis sklandžiu vairavimu. Nuoseklią galią suteikia 1,2 litro darbinio tūrio 3 cilindrų 100 AG galios benzininio variklio sinergija su 48 voltų ličio jonų baterija ir 6 pavarų elektrine dviejų sankabų transmisija. Pastarojoje įmontuotas 21 kW galios elektros motoras, srovės keitiklis ir pavaros valdymo centrinis blokas – tokia konstrukcija lemia optimalų kompaktiškumą.

Papildoma elektros galia pagerina elastingumą esant žemiems sūkiams ir įsibėgėjant, todėl vairuotojas tyliai ir greitai pajuda, o pavaros keičiamos nuspėjamai ir greitai. Be to, ši technologija leidžia atgauti dalį energijos automobiliui lėtėjant.

Variklis sukurtas taip, kad normaliomis važiavimo sąlygomis optimizuotų degalų sąnaudas ir iki 15 proc. sumažintų CO₂ emisiją, palyginti su tik vidaus degimo varikliu su automatine pavarų dėže. Dėl Millerio ciklo CO₂ išmetimas siekia viso labo 110–114 g/km (skaičiai tvirtinami) – tai leidžia sėkmingai konkuruoti su kitais prekių ženklais.

Važiavimas elektra

Hibridinis galios šaltinis turi daug privalumų, tarp kurių tikrai ne paskutinėje vietoje yra pajudėjimas 100 proc. elektriniu režimu. Tai leidžia įsibėgėti sklandžiai, tyliai ir nenaudojant nė lašo degalų. Taip pat elektros motoras padidina pavaros našumą bei dinamiką, o tam tikrose situacijose leidžia važiuoti atjungus vidaus degimo variklį.

Šis režimas įjungiamas riedant mieste mažesniu nei 30 km/val. greičiu – tuomet iki 1 km galima nuvažiuoti naudojant vien tik elektros energiją. Keliaujant užmiesčio keliais ar greitkeliais, elektros motoras įsijungia tada, kai vairuotojas atleidžia greičio paminą stabiliomis sąlygomis nuokalnėje. Taip gali būti sėkmingai suderinti tiek galios, tiek baterijos įkrovos poreikiai.

Tik elektros galios šaltinis gali būti naudojamas vadinamajai „šliaužimo“ funkcijai, kai pirmyn pajudama nespaudžiant akceleratoriaus. Pavyzdžiui, tai gali būti judėjimas eismo spūstyse. Automobilį galima parkuoti 100 proc. elektros režimu įjungiant pirmąją arba atbulinę pavaras. Be to, hibridinė galios sistema sukurta taip, kad dalį energijos atgautų automobiliui lėtėjant.

Šios technologijos pranašumai yra akivaizdūs: mažesnės degalų sąnaudos ir išmetalų kiekis bei labiau tausojama aplinka. Be to, įvairius poreikius atliepianti galios sistema ir sklandus elektrinės dviejų sankabų transmisijos veikimas sukelia mažiau triukšmo, leidžia dar komfortiškiau ir maloniau vairuoti. Šios naujojo „Fiat 600“ savybės suteikia papildomo postūmio kasdieniam gyvenimui, jomis lengva naudotis įvairiausiose mobilumo situacijose.

Miestui skirtas itališko stiliaus modelis

Naujajame „Fiat 600“ Italijos gamintojas suderino geriausias B ir B-SUV automobilių segmentų savybes, kad galėtų pasiūlyti gražų, džiaugsmą keliantį ir lengvai vairuojamą modelį. Juo italų prekių ženklas pažymi sugrįžimą į B segmentą. Naujokas yra tipiškas miesto mobilumo, prekių ženklo itališko stiliaus bei poslinkių tvarumo link įkūnijimas.

„Fiat 600 Hybrid“ yra penkerių durelių, 4,17 metro ilgio automobilis, tad jame patogiai telpa 5 žmonės. Salone taip yra 15 litrų talpos smulkiems daiktams pasidėti, o bagažinės talpa – 385 litrai.

Ekologiško mobilumo ieškantiems jauniems klientams puikiai pritaikyta naujoji „Fiat 600 Hybrid“ versija traukia akį perdirbto audinio sėdynėmis su baltais akcentais ir matiniu juodu prietaisų skydelio gaubtu, pagamintu iš dalies biologinės kilmės plastiko.

Prabangesnio įrangos lygio „Fiat 600 Hybrid La Prima“ versijoje įdiegtos pažangiausios saugos ir pagalbos vairuotojui funkcijos. O 2-ojo autonomiškumo lygio pagalbinės vairavimo sistemos suteikia daugybę privalumų tiek važinėjant mieste, tiek užmiestyje.

Abiejų įrangos lygių automobiliuose naudojamas specifine spalva išskirtas „Powermeter“ energijos srauto matuoklis, po vairu montuojamos pavarų keitimo rankiniu režimu mentelės ir įdiegtas „e-Auto OFF“ važiavimo režimas, kad prireikus būtų išjungta vidaus degimo variklio atjungimo funkcija.

Matuos poveikį aplinkai

Naujajame „Fiat 600 Hybrid“ gali būti įdiegtas vienas iš dviejų ryšio paslaugų paketų: „Connect One“ ir „Connect PLUS“. Standartiškai į visus automobilius diegiamas „Connect One“ patenkins svarbiausius saugumo ir pagalbos poreikius, tarp jų – pagalbos tarnybų iškvietimą bei kas mėnesį teikiamą vertingą informaciją apie automobilio būklę.

„Connect PLUS“ ryšio paketas palengvina vairavimą ir apskritai naudojimąsi automobiliu. Jis apima navigacijos paslaugas, funkcijas, leidžiančias nuotoliniu būdu valdyti transporto priemonę per FIAT programėlę, stebėti vairavimo stilių ir kt.

Naujasis „Fiat 600 Hybrid“ taip pat galės pateikti kelionės ataskaitą – nūdieną ši naujovė ypač aktuali. Ši funkcija suteikia galimybę įvertinti savo vairavimo stiliaus įtaką aplinkai bei automobilio būklei, pagerinti mašinos valdymo įpročius ir sumažinti degalų sąnaudas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas