Puikiai dieną pradėjęs Laisvydas Kancius liko ketvirtas, keturračių klasėje triumfavo argentinietis

Arnas Balčiūnas

2023-01-08, 13:41 (atnaujinta 2023-01-09, 14:47)

0 komentarų

Naujieji metai automobilių sporto gerbėjams, kaip ir įprasta, prasidėjo Dakaro ralio startu. Saudo Arabijoje vykstančios sunkiausios pasaulio varžybos sukaustė šio sporto gerbėjų dėmesį, o prie starto linijos stojo ir ekipažai iš Lietuvos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Puikiai dieną pradėjęs Laisvydas Kancius liko ketvirtas, keturračių klasėje triumfavo argentinietis

Šiandien į Dakaro ralį sugrįžo visų klasių lenktynininkai, o jiems teko įveikti 346 kilometrų greičio ruožą, o pervažiavimo ilgis siekia 476 kilometrus. Dakaro organizatoriai šiandien žadėjo 38 proc. smėlio, 48 proc. dirvožemio, 12 proc. kopų ir 2 proc. akmenų. Keturračių klasėje besivaržantis lietuvis Laisvydas Kancius šiandien finišavo ketvirtas ir nuo lyderio atsiliko 14 min. 14 sek.

„Story Racing“ komandai atstovaujantis lietuvis sėkmingai pradėjo aštuntąjį greičio ruožą ir keturis kontrolinius punktus pasiekė su geriausiu rezultatu. Deja, tačiau vėliau L.Kancius susidūrė su problemomis ir prarado nemažai laiko. Penktąjį kelio tašką jis pasiekė ketvirtas, o šeštajame užfiksavo jau tik šeštą rezultatą.

„Džiaugiuosi grįžęs į trasą. Šiandien teko paragauti, ką reiškia būti lenktynių lyderiu ir tuo pat metu, ką reiškia šią poziciją prarasti. Apskritai, diena nebloga - ketvirta vieta“, - savo „Facebook“ paskyroje rašė lenktynininkas.

Manuelis Andujaras / A.S.O./F.Gooden/DPPI nuotr.

Aštuntąjį greičio ruožą šiandien laimėjo argentinietis Manuelis Andujaras, kuris trasą įveikė per 4 val. 56 min. 5 sek. Antroje vietoje finišavo prancūzas Alexandre Giroud, kuris lyderiui pralaimėjo 2 min. 5 sek. „Yamaha Racing – SMX – Drag‘on“ komandai atstovaujantis lenktynininkas išlieka pirmoje bendros įskaitos vietoje ir M.Andujarą lenkia daugiau nei užtikrintai.

Marcelo Medeiros / A.S.O./F.Le Floc'h/DPPI nuotr.

Trečias tarp keturračių šiandien finišavo Marcelo Medeiros. „Taguatur“ komandai atstovaujantis brazilas nuo M.Andujaro atsiliko 11 min. 55 sek.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas