Šie automobiliai traukia daugelio dėmesį, tačiau nusipirkus vieną jų – galima ir visiškai bankrutuoti: keturi modeliai, kuriuos nusipirkus galvos skausmas bus mažiausia problema

Tomas Eidukevičius

2024-09-08, 19:55 (atnaujinta 2024-09-08, 19:57)

0 komentarų

Europietiški automobiliai dažnai ieškomi dėl jų inžinerijos ir unikalios vairavimo patirties. Tačiau jei tikitės maksimaliai išnaudoti savo investicijas, kai kurie modeliai gali būti ne pats ekonomiškiausias pasirinkimas.

Prasideda MEGA ALIEXPRESS išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
Šie automobiliai traukia daugelio dėmesį, tačiau nusipirkus vieną jų – galima ir visiškai bankrutuoti: keturi modeliai, kuriuos nusipirkus galvos skausmas bus mažiausia problema

Kiekvienas automobilis turi savo pradinę kainą, t. y. tą, kurią sumokėsite pardavėjui, ir einamąsias išlaidas. Tai nėra jokia paslaptis. Tačiau dažnai einamosios išlaidos gali būti ženkliai didesnės nei tikėjotės, o tai jau gali būti ir didelė problema.

Patikimumas, techninė priežiūra, degalų naudojimo efektyvumas ir perpardavimo vertė - visa tai lemia, kiek iš viso mokėsite ir kokios grąžos galite tikėtis, nusprendę parduoti automobilį. Žinoma, vieni pasižymi nedidelėmis išlaikymo išlaidomis, tačiau kiti – gali tapti tikru košmaru.

Šiandien pateikiame keturis europietiškus automobilius, kurie, nepaisant jų patrauklumo, ilgainiui gali kainuoti daug brangiau, nei tikėjotės. Jeigu ketinote įsigyti kažkurį iš jų – reikėtų savo pasirinkimą persvarstyti iš naujo.

Land Rover Range Rover

„Range Rover“, žinoma, yra britų prabangos ir visureigių ikona. Tačiau jis nėra toks patikimas, kaip gali pasirodyti. Reali situacija yra visiškai priešinga, o patikimumas – viena didžiausių bendrovės problem.

„Arčiausiai patikimo „Range Rover“ linijos automobilis buvo arba septintajame dešimtmetyje, arba 2001 metais, kai buvo siūlomas su „BMW M57“ dyzeliniu varikliu“, - sakė „carVertical ekspertas Evaldas Zabitis.

Jis taip pat pažymi, jog „Range Rover“ linija yra komiškai problematiška. Šie prabangūs visureigiai linkę susidurti su įvairiausiomis problemomis - nuo elektros košmarų iki pakabos gedimų. Be to, daugumai „Range Rover“ problemų diagnozuoti ir suremontuoti reikia daug laiko ir ekspertų žinių, o tai lemia milžiniškas techninės priežiūros išlaidas.

Mini Cooper

Iš pirmo žvilgsnio - „Mini Cooper“ atrodo smagus ir ekonomiškas pasirinkimas. Tai klasikinis, kompaktiškas ir smagus automobilis.

Tačiau pirmos ir antros kartos modeliai, kurie buvo gaminami iki 2013 metų, gana nuviliantys patikimumo atžvilgiu, o daugiausia problemų sukelia „Prince“ ir „Tritec“ varikliai. Dėl prastos jų konstrukcijos dažnai susikaupia pernelyg daug anglies, sugenda degalų siurblys, anksčiau laiko susidėvi paskirstymo grandinė ir atsiranda įvairių nuotėkių. Trečiosios kartos „Mini Cooper“ modeliuose buvo montuojami BMW varikliai, kurie yra daug patvaresni.

„Mini Cooper“ techninės priežiūros išlaidos gali būti stebėtinai didelės. O patikimumas yra problema, kuri kamuoja daugelį „Mini Cooper“ modelių. Tai ypač aktualu, kuo ilgiau juos turite. Ir nors tai yra stilingas ir smagus vairuoti, savo techninės priežiūros išlaidomis dalijasi su pradinio lygio BMW modeliais.

Dėl savo eksploatacinių išlaidų „Porsche“ gali atrodyti prieinamesnis pasirinkimas, ypatingai, žvelgiant į ilgąjį periodą. Prie šių didelių išlaidų prisideda jo sudėtinga inžinerija ir specializuoto aptarnavimo poreikis.

S klasės „Mercedes-Benz“

„Mercedes-Benz“ sukurti S klasės modeliai yra prabangaus sedano įkūnijimas. Tačiau jį turėti gali būti itin brangu. Šie sedanai garsėja didelėmis techninės priežiūros išlaidomis dėl savo pažangių ir sudėtingų funkcijų.

Jums reikės reguliariai atlikti jo techninę priežiūrą, kuri gali būti labai brangi. S klasės modelių linija yra viena prabangiausių rinkoje, tačiau taip pat beprotiškai nuvertėja dėl nepakeliamų techninės priežiūros išlaidų ir paviršutiniškų technologijų sprendimų.

Kiekvienas naujas S klasės automobilis gauna visas naujausias ir beprotiškiausias technologijas, tačiau jos nesensta ir nėra patikrintos laiko, todėl vėliau kyla įvairių problemų. Pavyzdžiui, 1998 m. S klasė buvo pirmasis „Mercedes-Benz“, gavęs pneumatinę „Airmatic“ pakabą, kuri netrukus tapo vienu didžiausių šio modelio gremlinų.

Tiesa, kad S klasė suteiks prabangos pojūtį. Tačiau jei svarstote galimybę jį įsigyti, taip pat pagalvokite, ar esate pasirengę prisiimti ir visas nuolatines išlaidas.

Volkswagen ID.4

Dažnai manoma, kad elektromobilių turėtojų išlaidos yra mažesnės, tačiau „VW ID.4“ gali būti brangesnis už daugelį kitų.

„Negalėtumėte pagalvoti, kad kompaktiškas elektrinis „Volkswagen“ krosoveris sukels daug problemų, tačiau ID.4 pasakoja kitokią istoriją“, - sakė A. Zabitis. „Nors ID.4 buvo pristatytas 2020 metais, jis jau turi keliolika saugos atšaukimų ir daugybę įprastų problemų, tokių kaip atsiliekanti arba neveikianti informacijos ir pramogų sistema, problemiškas įkrovimas ir silpni pakabos komponentai“.

Verta paminėti ir tai, jog „J.D. Power“ 2024 metais ID.4 suteikė liūdną 54/100 patikimumo įvertinimą. Jei galvojate apie ID.4, akumuliatoriaus keitimas taip pat turėtų kelti rūpestį. Nors „Volkswagen“ suteikia garantiją - jai pasibaigus gali tekti patirti didžiulių išlaidų, kai akumuliatorius suprastės ir jį reikės pakeisti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas