Sureaguoti turėtų kiekvienas, besiruošiantis laikytis teises: netrukus įsigalios nauji vairavimo egzamino vertinimo kriterijai, pažvelkite į pokyčius

Pranešimas spaudai

2024-02-07, 06:45

0 komentarų

VĮ „Regitra“ parengė ir patvirtino nuo š. m. kovo 1-os dienos įsigaliosiantį Motorinės transporto priemonės valdymo įgūdžių ir gebėjimų vertinimo kriterijų bei metodų aprašą (toliau – aprašas).

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Sureaguoti turėtų kiekvienas, besiruošiantis laikytis teises: netrukus įsigalios nauji vairavimo egzamino vertinimo kriterijai, pažvelkite į pokyčius

Šis aprašas nustato egzaminuojamojo atliekamų veiksmų vertinimo metodiką, bet ne pačią egzamino tvarką (tvarka – egzamino procedūros, eiliškumas, trukmė ir t.t. nesikeičia).

Aprašo pakeitimai daugiausiai apima vertinimo kriterijų ir metodų tikslinimą – vertinimo formuluotės tikslintos, siekiant, kad būtų vienodai ir aiškiai suprantamos tiek egzaminuotojų, tiek ir egzaminuojamųjų. Iš esmės jokių naujų ir papildomų gebėjimų iš vairuotojų reikalaujama nebus.

Šiuo metu VĮ „Regitra“ su pakeitimais supažindina egzaminuotojus, kurie vertina būsimus vairuotojus praktinių egzaminų metu, taip pat – sausio - vasario mėn. vyksta susitikimai su vairavimo mokyklų atstovais, kad su pakeitimais iš anksto galėtų susipažinti būsimus vairuotojus mokantys vairavimo instruktoriai.

2024 m. kovo 1 d. įsigaliosiantis aprašas yra viešai skelbiamas Teisės aktų registre, jį rasite čia.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas