Ukrainiečiams pagalbos ranką ištiesė ir „Wizz Air“: bėgantiems nuo karo siūlo nemokamai skristi iš kaimyninių šalių

Pranešimas spaudai

2022-03-14, 14:40

0 komentarų
Ukrainiečiams pagalbos ranką ištiesė ir „Wizz Air“: bėgantiems nuo karo siūlo nemokamai skristi iš kaimyninių šalių

Europos oro linijų bendrovė „Wizz Air“ Ukrainos karo pabėgėliams pasiūlė 100 tūkst. nemokamų bilietų* visiems skrydžiams Europoje iš šalių, turinčių sieną su Ukraina − Lenkijos, Slovakijos, Vengrijos ir Rumunijos. Matydama, kad pabėgėlių srautai auga, „Wizz Air“ pratęsia nemokamų* skrydžių laikotarpį iki balandžio 10 d.

„Wizz Air“ informuoja, kad šiuo metu vis dar yra laisvų vietų daugelyje skrydžių iš Budapešto, Gdansko, Krokuvos ir Katovicų oro uostų. Nors kai kurie skrydžių maršrutai buvo paklausesni ir bilietai šiuo metu jau išparduoti, aviakompanija atidžiai stebi rezervacijas ir praneša apie naujai atsiradusias laisvas vietas. Norėdama užtikrinti saugų nuo karo bėgančių žmonių judėjimą, „Wizz Air“ skrydžiams iš kaimyninių šalių skiria didesnius lėktuvus ir daugiau, nei įprasta, skrydžių.

Papildomai „Wizz Air“ šiuo metu siūlo specialias kainas (29,99 eur.**) kitoms skrydžių kryptims (išskyrus Jungtinius Arabų Emyratus, Islandiją ir Kanarus), taip pat bilietų už 69,99 eur.** skrydžiams į Jungtinius Arabų Emyratus, Islandiją ir Kanarus. Bendrovė siekia siūlyti tokias skrydžių kainas, kurios būtų įperkamos visiems Ukrainos piliečiams, nesvarbu, kur jie būtų šiuo krizės momentu.

Jozsefas Varadi, „Wizz Air“ generalinis direktorius, nedvejoja, kad visų širdys dabar yra kartu su Ukrainos žmonėmis.

„Džiaugiamės, kad galime padėti pabėgėliams iš Ukrainos pasiekti saugias valstybes, pasiūlydami 100 tūkst. nemokamų bilietų iš Ukrainos pasienio šalių ir specialių bilietų skrydžiams kitomis kryptimis. Stebėdami bilietų rezervacijas, nusprendėme šią iniciatyvą pratęsti iki balandžio 10 d. Matome, kaip žmonės visame pasaulyje susivienija ir prisideda prie humanitarinės pagalbos nukentėjusiems nuo karo, mūsų bendrovė šiuo sunkiu laikotarpiu tai pat siūlo pagalbą − saugias keliones nuo karo bėgantiems žmonėms“, − sako J. Váradi.

Primenama, kad nemokamą bilietą, galiojantį iki šių metų balandžio 10 d., ukrainiečiai gali užsisakyti svetainėje https://wizzair.com/#/rescue. Užsakymo ir skrydžio registracijos metu keleiviai turės pateikti savo tapatybę įrodantį dokumentą (Ukrainos pasą arba asmens tapatybės kortelę).

Aviakompanija primena, kad į oro uostą reikėtų atvykti likus bent trims valandoms iki skrydžio, kad liktų pakankamai laiko atlikti skrydžio registraciją, pereiti saugumo kontrolę, atlikti specifines sveikatos ir saugos procedūras. Taip pat svarbu nepamiršti būtinų kelionės dokumentų: galiojančio asmens tapatybės dokumento, ir vizos, jeigu ji reikalinga. Daugiau naudingos informacijos visuomet pateikiama šalies, į kurią vykstama, oficialioje svetainėje.

*Nemokami bilietai:

Nemokai bilietai galioja tol, kol liks laisvų vietų atrinktiems skrydžiams, vykstantiems 2022 metų kovo mėn. Į kainą įskaičiuotas vienas rankinio bagažo vienetas (matmenys: 40x30x20cm). Kelioniniam krepšiui ir kiekvienam registruotam bagažui taikomi papildomi mokesčiai. Kaina taikoma tik užsakymams, atliekamiems per https://wizzair.com/#/rescue.

**Dėl 29,99 EUR ir 69,99 EUR kainų:

Kaina nurodyta į vieną pusę, įskaitant administravimo mokestį ir vieną rankinio bagažo vienetą (matmenys: 40x30x20cm). Kelioniniam krepšiui ir kiekvienam registruotam bagažui taikomi papildomi mokesčiai. Kaina taikoma tik užsakymams, atliktiems per https://wizzair.com/#/rescue.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas