Vieni pergyvena dėl mažėjančių pardavimų, o kiti skaičiuoja rekordus: Kinijos elektromobilių milžinė fiksuoja ženkliai išaugusius pardavimus, rezultatai nustebins daugelį

Lina Snarskienė

2024-10-03, 16:35

0 komentarų

Elektromobilių populiarumas tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje stabiliai auga. Tai atsispindi ir naudotų automobilių rinkoje, nes vis daugiau vairuotojų domisi galimybe įsigyti pigesnę elektra varomą transporto priemonę.

Prasideda didieji „ALIEXPRESS“ rudens išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
Vieni pergyvena dėl mažėjančių pardavimų, o kiti skaičiuoja rekordus: Kinijos elektromobilių milžinė fiksuoja ženkliai išaugusius pardavimus, rezultatai nustebins daugelį

Kinijos elektromobilių milžinės BYD pardavimų serija tęsiasi – bendrovė pranešė apie rekordinius 2024 metų rugsėjo mėnesio pardavimus. Įmonė pardavė daugiau nei 419 tūkst. elektrifikuotų automobilių ir jau ketvirtą mėnesį iš eilės pasiekė rekordinius pardavimus. Šis įspūdingas skaičius yra 45,91 proc. didesnis nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį ir 12,42 proc. didesnis nei 2024 metų rugpjūtį.

Rugsėjį BYD pardavė virš 252 tūkst. įkraunamų hibridų ir pasiekė septintą iš eilės rekordą nuo kovo mėn. Tai reiškia 86,17 proc. augimą per metus ir 13,61 proc. šuolį nuo praėjusio mėnesio. Nors vis dar įspūdingas, baterijomis varomų automobilių pardavimai augo kukliau. Kinijos kompanija pardavė beveik 165 tūkst. elektromobilių, t. y. 9,1 proc. daugiau nei per metus ir 11,1 proc. daugiau nei rugpjūtį.

BYD sprendimas 2022 metų kovo mėnesį nutraukti vidaus degimo varikliais varomų transporto priemonių gamybą ir toliau puikiai atsiperka. Strategiškai sutelkusi dėmesį į elektrifikuotas transporto priemones, bendrovė galėjo pasinaudoti didėjančia pasauline elektrinių ir hibridinių transporto priemonių paklausa.

Iš visų pardavimų didžiausią dalį sudarė keleivinės transporto priemonės, kurių rugsėjo mėnesį parduota 417 tūkst. vienetai. Tai 45,56 proc. daugiau nei pernai ir 12,61 proc. daugiau nei rugpjūtį. Komercinių elektrifikuotų automobilių pardavimai, nors jų apimtis gerokai mažesnė, taip pat stabiliai augo – beveik 2 tūkst. vienetų, t. y. 230,85 proc. daugiau nei pernai.

Kompanija taip pat turi gerų naujienų apie pasaulinę plėtrą. Rugsėjį užsienio rinkose bendrovė pardavė 33 tūkst. transporto priemonių, t. y. 17,74 proc. daugiau nei pernai.

Įmonė taip pat yra viena iš pagrindinių žaidėjų elektros energijos akumuliatorių rinkoje. Rugsėjį BYD įrengtų galios ir energijos kaupimo akumuliatorių bazė pasiekė maždaug 19,8 GWh, o tai rodo 38 proc. augimą per metus.

Kaip ir tikėtasi, geri rugsėjo mėnesio rezultatai prisidėjo prie rekordinio trečiojo ketvirčio. Bendrovė iš viso pardavė įspūdingą 1,135 mln. automobilių skaičių ir pirmą kartą per vieną ketvirtį viršijo 1 mln. vienetų ribą. Tai reiškia 37,73 proc. augimą per metus ir 15,02 proc. augimą, palyginti su 2024 m. antruoju ketvirčiu.

BYD „Song“ šeima ir toliau išlieka geriausiai parduodamų automobilių, kurios pardavimai rugsėjo mėnesį buvo rekordiniai – 89 tūkst. vienetai. Šią populiarią liniją sudaro tokie modeliai kaip „Song L EV“, „Song L DM-i“, „Song Pro DM-i“, „Song Plus EV“ ir „Song Plus DM-i“. Nuo jų nedaug atsiliko „Qin“ šeimos modeliai, kurių parduota beveik 76 tūkst. vienetai, dar labiau sustiprinę tvirtas BYD pozicijas elektrifikuotų automobilių rinkoje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas