Vokietijos automobilių gigantės vadovai jau trina rankomis: tikisi ženkliai augančių automobilių pardavimų, ekspertai siunčia perspėjimą

Lukas Snarskis

2023-03-06, 07:19

0 komentarų

Pastarieji metai automobilių rinkoje buvo itin įtempti. Pasaulinė pandemija įnešė nemažai chaoso, kuris vėliau lėmė didžiulį lustų trūkumą, o kai kurie gamintojai šių problemų nėra išsprendę iki šiol. Tačiau Vokietijos automobilių milžinė jau dabar regi šviesesnę ateitį, nors ekspertai siunčia priešingus signalus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Vokietijos automobilių gigantės vadovai jau trina rankomis: tikisi ženkliai augančių automobilių pardavimų, ekspertai siunčia perspėjimą

Vokietijos automobilių grupė „Volkswagen“ šiemet tikisi gerokai didėjančių automobilių pardavimų, o tai turėtų nulemti geresnė prieiga prie reikiamų komponentų. Kaip viena iš priežasčių įvardijama ir tai, jog bendrovė jau netrukus galės sumažinti laukimo laiką, nes gamybos apimtys pasivijo rinkos poreikius.

Prognozuojama, kad bendrovės pajamos šiemet augs nuo 10 iki 15 procentų, o tai reiškia, kad 2023 metų pajamos turėtų siekti nuo 307 mlrd. iki 331 mlrd. eurų. „Volkswagen“ atstovai tikisi ir augančių pardavimų, kurie šiemet gali išaugti 14 proc. ir pasiekti maždaug 9,5 mln. ribą. Vokiečių kompanijos atstovai tikisi ir didesnės pardavimų grąžos, kuri gali pasiekti 8,5 proc.

„Tikimės, kad tiekimo grandinės kliūtys einamaisiais metais palaipsniui mažės, o tai leis mums aptarnauti didesnį užsakymų kiekį“, – sakė VW finansų direktorius Arno Antlitzas.

Priminsime, jog praėjusiais metais „Volkswagen“ grupės pardavimai krito 7 proc., o iš viso buvo parduota 8,26 mln. transporto priemonių. Tokius rezultatus nulėmė lustų trūkumas bei dėl jo apribota gamyba. Žinoma, elektrinių automobilių pardavimai 2022 metais augo, nes vokiečiai tam skiria vis daugiau dėmesio. Pernai buvo parduota kiek daugiau nei 572 tūkst. elektromobilių.

Tiesa, ekspertai skeptiškai žiūri į tokią optimistišką „Volkswagen“ prognozę. Situacija rinkoje kelią susirūpinimą, nes rekordinė infliacija bei ekonomikos sulėtėjimas vis labiau spaudžia pirkėjus, o tai, žinoma, gali turėti neigiamos įtakos pardavimams.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas