Vokietijos vyriausybė sulaukė kritinio Kinijos perspėjimo: sako, kad Europos Sąjungos taikomi tarifai yra rimtas trikdis, įspėja apie galimas to pasekmes

Lina Snarskienė

2024-09-20, 17:55

0 komentarų

Europos Komisija nustatė, kad Kinijos elektromobilių gamintojų gaunamos subsidijos iškreipia konkurencines sąlygas ir pamažu žlugdo vietos gamybą. Dėl šios priežasties buvo nuspręsta taikyti papildomus mokesčius, kol vyksta derybos su Kinijos valdžios institucijomis.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Vokietijos vyriausybė sulaukė kritinio Kinijos perspėjimo: sako, kad Europos Sąjungos taikomi tarifai yra rimtas trikdis, įspėja apie galimas to pasekmes

Per derybas su Vokietijos vyriausybe Kinijos prekybos ministras Wangas Wentao sakė, kad tikisi kuo greičiau pasiekti Pasaulio prekybos organizacijos taisykles atitinkantį sprendimą.

W. Wentao pareiškė, kad Europos Sąjungos nustatyti tarifai elektra varomoms transporto priemonėms bus rimtas trikdis prekybos ir investicijų bendradarbiavimui ir pakenks tiek Kinijai, tiek Vokietijai.

Rugsėjo 17 dieną vykusiose derybose su Vokietijos vicekancleriu ir ekonomikos ministru Robertu Habecku Kinijos atstovas sakė, kad tikisi kuo greičiau pasiekti sprendimą, atitinkantį PPO taisykles, ir išvengti Kinijos ir ES ekonominės ir prekybos trinties paaštrėjimo, teigiama rugsėjo 18 dienos anksti ryte Kinijos prekybos ministerijos išplatintame pranešime.

Europos Komisija netrukus pasiūlys galutinius iki 35,3 proc. tarifus Kinijoje pagamintiems elektra varomiems automobiliams, kurie papildytų standartinį ES 10 proc. automobilių importo muitą.

Prieš balsavimą dėl didesnių tarifų Wangas lankosi Europoje deryboms dėl ES antisubsidijų bylos prieš Kinijoje pagamintus elektromobilius.

Kinijos ministras viliasi, jog Vokietija vadovausis savo interesais ir paskatins Europos Komisiją ir Kiniją dirbti ta pačia kryptimi.

Habeckas paantrino, kad Vokietija remia laisvąją prekybą, sveikina Kinijos automobilių ir jų dalių įmones investuoti Europoje ir ragins Europos Komisiją rasti tinkamą sprendimą su šia rytų šalimi bei dės visas pastangas, kad būtų išvengta prekybos konfliktų.

Wangas taip pat susitiko su Vokietijos kanceliarijos atstovu Wolfgangu Schmidtu Berlyne, teigiama atskirame Kinijos prekybos ministerijos trečiadienį paskelbtame pareiškime, kur jis pasakė Schmidtui, kad Kinija primygtinai reikalauja tinkamai išspręsti prieš šalį nukreiptą antisubsidijų bylą dialogo ir konsultacijų būdu.

Kinija buvo labai nusivylusi po to, kai ES ignoravo Kinijos pastangas, primygtinai reikalavo priimti sprendimą dėl didelių kompensacinių muitų tarifų ir skubiai atmetė Kinijos pramonės pasiūlytą paketinį sprendimą, derybose sakė Wangas.

Ministras teigė, kad Kinija neatsisakys savo pastangų ir atkakliai tęs konsultacijas iki paskutinės akimirkos.

„Tikimės, kad Vokietija, kaip pagrindinė ES narė, imsis aktyvaus vaidmens ir paragins Europos Komisiją parodyti politinę valią bei dirbti kartu su Kinija, kad padėtis būtų tinkamai išspręsta“, - sakė Wangas, remdamasis antruoju savo ministerijos pareiškimu apie derybas, taip pat paskelbtu rugsėjo 18 dieną.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas