Paaiškėjo, kokios talpos akumuliatorius naudos naujieji „iPhone 16“ serijos išmanieji telefonai, didžiausi pokyčiai palietė „iPhone 16 Pro“ modelį

Lukas Snarskis

2024-09-20, 16:35

0 komentarų

„Apple“ kaip ir įprasta pristatė keturis naujus modelius - tai „iPhone 16“, „iPhone 16 Plus“, „iPhone 16 Pro“ ir „iPhone 16 Pro Max“. Juos jau galima užsisakyti ir Lietuvoje, o oficiali prekyba startuoja jau šiandien, rugsėjo 20 dieną.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Paaiškėjo, kokios talpos akumuliatorius naudos naujieji „iPhone 16“ serijos išmanieji telefonai, didžiausi pokyčiai palietė „iPhone 16 Pro“ modelį

JAV technologijų bendrovė dažniausiai vengia skelbti išmaniuose telefonuose naudojamų baterijų talpą, o informaciją apie tai pateikia lyginant senesnius modelius su naujesniais. Norint sužinoti tikslią akumuliatorių talpą reikia remtis kitais šaltiniais – reguliavimo tarnybų sertifikatais ar duomenimis žmonių, kurie išardė naujausius „iPhone“.

Ne išimtis yra ir „iPhone 16“ serijos išmanieji telefonai. Šiandien pagaliau paaiškėjo, kokios talpos baterijos naudojamos kiekviename iš naujai pristatytų modelių. Paaiškėjo, jog „iPhone 16“ turi 3 561 mAh talpos akumuliatorių, kuris yra 6,3 proc. didesnis nei praėjusių metų modelyje.

Naujasis „iPhone 16 Plus“ turi 4 674 mAh, „iPhone 16 Pro“ – 3 582, o „iPhone 16 Pro Max“ naudoja 4 685 mAh talpos bateriją. Lyginant su praėjusių metų „Apple“ modeliais, naujieji įrenginiai turi atitinkamai 6,6, 9,4 ir 5,5 proc. didesnius akumuliatorius. Didžiausi pokyčiai šiemet palietė būtent „16 Pro“ variantą.

Nors „iPhone 16 Pro“ baterijos talpa išaugo labiausiai, tačiau tai nereiškia, kad kiti įrenginiai neturi labai geros baterijos veikimo trukmės - dėl naudojamų „A18“ ir „A18 Pro“ lustų ir šiluminių vidaus konstrukcijos patobulinimų tiek „iPhone 16 Pro“, tiek „Pro Max“ turėtų būti gerokai ilgaamžiškesni už savo pirmtakus.

Verta paminėti ir tai, kad visi „iPhone 16“ modeliai palaiko greitesnį 25W „MagSafe“ įkrovimą, jei įsigysite vieną iš naujųjų „Apple MagSafe“ įkroviklių, kad galėtumėte juo pasinaudoti. Jį taip pat reikės prijungti prie 30W maitinimo adapterio. Naujieji įrenginiai taip pat gali būti įkraunami iki 45W greičiu naudojant USB-C laidinį įkrovimą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas