Pasirūpinkite, kad po metų ar dviejų jūsų telefonas netaptų niekam tikusiu: paprastos gudrybės, kurios leis tausoti įrenginio bateriją, minimalūs pakeitimai gali duoti astronominės naudos

Lina Snarskienė

2024-09-20, 19:55

0 komentarų

Išmanieji telefonai eilę metų turi vieną didelę problemą, ir tai yra jų baterijos. Dažnas mūsų skundžiasi dėl per trumpo jos tarnavimo laikotarpio, taip pat labai dažna frazė yra nebelaiko baterija. Sunku būtų nuginčyti faktą, kad daugelis mūsų norėtų turėti išmanųjį, kurį įkrauti pakaktų kartą į savaitę ar dar rečiau.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Pasirūpinkite, kad po metų ar dviejų jūsų telefonas netaptų niekam tikusiu: paprastos gudrybės, kurios leis tausoti įrenginio bateriją, minimalūs pakeitimai gali duoti astronominės naudos

Visi esame tai patyrę. Nesvarbu, ar pamiršote įkrauti telefoną, ar akumuliatorius išsikrauna greičiau, nei tikėjotės, tikriausiai žinote, koks jausmas apima, kai ekrano viršuje pasirodo beveik ištuštėjusios baterijos simbolis kaip tik tada, kai telefono reikia labiausiai.

Ir nors gamintojai jau kuris laikas siūlo itin sparčias telefonų baterijų įkrovimo galimybes, tačiau yra nemažai faktorių, kuriais turėtumėme pasirūpinti ir mes patys.

Išmaniojo baterija turi savo tarnavimo laiką. Jos nėra geriausios būklės amžinai. Tačiau gera žinia yra ta, kad pakoregavę keletą paprastų įrenginio nustatymų ir asmeninių įpročių ne tik padėsite sumažinti įkrovų skaičių, bet ir galite prailginti akumuliatoriaus tarnavimo laiką. Štai ką turėtumėte išbandyti.

Sumažinkite ekrano ryškumą

Vienas didžiausių išmaniojo telefono baterijos eikvojimo šaltinių yra ekrano apšvietimas. Sumažinus ekrano ryškumą, trumpalaikėje perspektyvoje galima sutaupyti baterijos naudojimo trukmę, tačiau tai taip pat padeda padidinti bendrą akumuliatoriaus tarnavimo laiką.

Taip pat galite žengti dar vieną ar du žingsnius toliau. Kol tai neturi įtakos naudojimosi galimybėms, pabandykite pakeisti foną ir ekrano užsklandą į juodą arba tamsesnių spalvų. Taip yra todėl, kad ryškesni ir spalvingesni vaizdai reikalauja daugiau energijos iš foninio apšvietimo.

Išjunkite savo telefoną naktį

Ši idėja paprasta, tačiau daugeliui žmonių gali būti sudėtinga: vienas iš puikių būdų taupyti akumuliatoriaus energiją ir prailginti baterijos veikimo laiką – retkarčiais nenaudoti telefono nakčiai. Net jei telefoną laikote įjungtą ir prijungtą, paprasčiausias jo atidėjimas vienam vakarui į šalį gali tikrai padėti.

Pabandykite tai daryti vos kartą per savaitę ir tai gali labai pasikeisti. Tai padės ne tik sumažinti duomenų centrų išmetamo anglies dioksido kiekį, bet ir prailgins telefono akumuliatoriaus veikimo laiką, o tai reiškia, kad telefoną reikės įkrauti rečiau.

Nepalikite telefono krautis, kai baterija jau pilnai įkrauta

Tai vienas iš dažniausiai pasitaikančių energijos eikvojimo atvejų ir svarbi priežastis, kodėl telefonų baterijos veikimo laikas baigiasi anksčiau, nei tikėtasi.

Ličio jonų baterijas geriausia laikyti įkrautas 50 – 80 proc., todėl jei telefoną laikysite krautis per naktį, jis gali viršyti 80 proc. ir taip eikvoti energiją. Taigi įkrovimas trumpomis atkarpomis per dieną yra geriausias būdas išsaugoti baterijos veikimo laiką.

Tačiau vienas geriausių būdų sumažinti akumuliatoriaus degradaciją ir sunaudoti mažiau energijos – įkrauti telefoną vakare, prieš miegą. Tada atjunkite krovimą.

Įkraukite telefoną kitokiu būdu

Kaip jūs įkraunate savo telefoną? Naudodami mažą USB kištuką ir laidą, kuris buvo pridėtas prie telefono, tiesa? Na, tai paprastai yra greičiausias telefono įkrovimo būdas. Tačiau tai ne vienintelis būdas ir ne visada geriausias.

Žinome, kad šiais laikais taip nutinka rečiau, bet jei važinėjate į darbą ar apskritai daug keliaujate, vienas geriausių būdų įkrauti telefoną yra per automobilį naudojant automobilinį įkroviklį. Taip galite net šiek tiek sutaupyti elektros sąskaitą namuose.

Taip pat galite išbandyti saulės energiją. Pastaraisiais metais telefonų saulės įkrovikliai nuėjo ilgą bei progresyvų kelią. Galite įsigyti tokių, kurie tiesiogiai įkrauna telefoną, arba tokių, kurie patys įkrauna savo maitinimo baterijas vėlesniam naudojimui, kad turėtumėte nedidelę išorinę bateriją, kai jos labiausiai reikia.

Žinau, mes neturime saulės! Kai kuriais metų laikais tai gali būti tiesa, tačiau daugelis šiuolaikinių saulės įkroviklių yra suprojektuoti taip, kad veiktų net esant prastam apšvietimui ar debesuotomis dienomis, todėl juos galima naudoti ištisus metus.

Dažniau naudokite skrydžio režimą

Skrydžio režimas iš esmės sustabdo telefono ryšį su mobiliuoju tinklu, todėl jis negali skambinti ir gauti skambučių, žinučių ir mobiliųjų duomenų. Taigi, jei tam tikru dienos metu planuojate nesinaudoti telefonu, pavyzdžiui, valgydami, vairuodami ar būdami kine, įjungę skrydžio režimą galite sutaupyti šiek tiek energijos.

Įjunkite akumuliatoriaus taupymo režimą

Šis režimas puikiai tinka, kai reikia maksimaliai išnaudoti paskutinį energijos lašą. Baterijos taupymo režimas gali padėti telefonui veikti dar ilgiau. Jei jūsų akumuliatorius labai išsikrovęs, atidarykite baterijos nustatymus ir įjunkite taupymo režimą. Jis laikinai uždaro programas ir apriboja daugiausiai energijos naudojančias telefono funkcijas. Vis tiek galėsite naudotis skambučiais, žinutėmis ir tinklo ryšiu.

Leiskite ekranui užgesti anksčiau

Energiją galite taupyti išjungdami ekraną, kai jo nereikia. Tai taip pat padeda išvengti kišeninio rinkimo ir kitų rūšių atsitiktinių prisilietimų prie ekrano. Tačiau nebūtina tai nuolat daryti rankiniu būdu.

Pabandykite nustatyti laiką, po kurio ekranas išsijungia automatiškai. Šią funkciją galima nustatyti nuo 15 sekundžių iki 10 minučių.

Išjunkite vietos nustatymo paslaugas

Vienas veiksmingiausių būdų taupyti telefono akumuliatoriaus energiją – išjungti vietos nustatymo funkciją. Taip pat turėtumėte atšaukti vietos nustatymo leidimą programėlėms, kurioms jo nuolat nereikia. Taip užblokuosite tų programėlių naudojimąsi paslauga fone ir sutaupysite dar daugiau baterijos energijos.

Norėdami tai padaryti, eikite į Settings > Location > App permissions. Čia pamatysite visas programėles, kurioms leista naudoti buvimo vietą. Programėlę, kuriai norite leisti naudoti buvimo vietos duomenis, pavyzdžiui, „Google Maps“, pasirinkite iš sąrašo ir spustelkite Allow only while using the app. Kitoms programoms pasirinkite Don‘t allow ir jos apskritai negalės naudotis vietos nustatymo paslauga.

Išjunkite „Wi-Fi“ ieškojimą

Šiandien „Android“ įdiegta funkcija, kuri ir toliau ieško atvirų „Wi-Fi“ tinklų, net jei jį išjungėte. Kadangi paslauga nuolatos veikia fone, ji taip pat slapta naudoja bateriją. Štai kaip ją išjungti „Android 13“ įrenginyje:

  1. Atidarykite Settings > Location > Location Services
  2. Spustelkit Wi-Fi scanning
  3. Pažymėkit Off

Jei parinktis yra pilka ir negalite jos išjungti, gali tekti vieną kartą įjungti vietos nustatymo funkciją, kad ją pasiektumėte. Nepamirškite išjungę „Wi-Fi“ nuskaitymą vėl išjungti vietos nustatymo funkciją. Senesniuose „Android“ įrenginiuose šį nustatymą galite rasti ryšio arba interneto nustatymuose.

Suderinkite patikusius patarimus, kad sutaupytumėte daugiau baterijos energijos. Apgalvojus, kur, kada ir kaip įkrauti telefoną, gali labai pasikeisti situaciją. Sujunkite tai su kai kuriais prietaiso nustatymų pakeitimais ir netrukus pastebėsite skirtumą.

Nepamirškite, kad tai nėra tik siekis čia ir ten sutaupyti šiek tiek akumuliatoriaus veikimo laiko. Baterijos ilgainiui natūraliai išsikrauna, tačiau taupiau įkraudami ir naudodami telefoną galite prailginti jo tarnavimo laiką.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas