„Volkswagen“ pranoko pati save: vokiečiai skaičiuoja stulbinančius elektromobilių pardavimus, tokių rezultatų nesitikėjo niekas

Elektromobilių populiarumas auga. Vis daugiau automobilių gamintojų pagrindinį dėmesį sutelkia būtent į šias transporto priemones, o to priežastis puikiai iliustruoja ir pardavimai.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
„Volkswagen“ pranoko pati save: vokiečiai skaičiuoja stulbinančius elektromobilių pardavimus, tokių rezultatų nesitikėjo niekas

Vokietijos automobilių milžinė „Volkswagen“ yra pristačiusi „Accelerate“ strategiją, kurios pagrindinis akcentas – perėjimas prie nulinės emisijos transporto priemonių. Į šią programą patenka naujų elektromobilių gamyba, pardavimų ir pristatymų strategija, o taip pat iškeltas ir pagrindinis tikslas. Ir panašu, kad bendrovei savus tikslus pavyko pasiekti gerokai anksčiau nei planuota.

Nepaisant pasaulinio lustų trūkumo bei kitų iššūkių, „Volkswagen“ jau pardavė 500 tūkst. elektrinių automobilių, o tam prireikė vos dviejų metų. Negana to, tokį tikslą kompanijos vadovai buvo iškėlę įgyvendinti iki 2023 metų pabaigos, tačiau, akivaizdu, kad jis buvo pasiektas gerokai anksčiau. Negana to, bendrovė dar nėra pristačiusi daugiau nei 135 tūkst. „ID.“ serijos transporto priemonių, todėl iki metų pabaigos šis skaičius dar labiau išaugs.

„Volkswagen“ vadovai turėtų džiaugtis tokiu elektromobilių populiarumu, tačiau ties tuo ambicijos nesustoja. Vokietijos milžinė jau anksčiau yra skelbusi, jog iki 2033 metų ketina visiškai atsisakyti vidaus degimo varikliais aprūpintų automobilių gamybos, o jau artimiausiu metu planuojama pristatyti dar daugiau naujų elektromobilių. VW iki 2026 metų pabaigos ruošiasi pristatyti dar dešimt naujų modelių. Negana to, žadamas ir gerokai pigesnis modelis, kuris turėtų kainuoti apie 25 tūkst. eurų.

Nors 500 tūkst. parduotų automobilių visos rinkos kontekste gali pasirodyti kaip ganėtinai maži skaičiai, tačiau tai yra išties puikus rezultatas. Vokietijos gigantė į šią rinką įžengė vos prieš keletą metų, o tuo pačiu turėjo susidurti ir su daugybe iššūkių, tokių kaip pasaulinė pandemija, tiekimo grandinės sutrikimai ar lustų trūkumai, o taip pat ir kylančios medžiagų kainos. Kaip bebūtų, „Volkswagen“ gerokai viršijo savo pačios lūkesčius ir panašu, kad tai tik pradžia.

Žinoma, reikėtų nepamiršti ir tų 135 tūkst., kurie vis dar laukia savo naujojo elektromobilio. „Volkswagen“ siūlomų „ID.“ serijos modelių populiarumas yra ganėtinai didelis, o tai bendrovei kelia ir kitų iššūkių, tokių kaip rinkos poreikių patenkinimas.

11 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

TUKUTIS

Kodėl niekas nerašo,kad utelizuoti tas elektro auto dar jie net nežino tiksliai kaip,o antra tai beprotiškai brangu!Štai jums ir žalieji 🤣🤣🤣

TUKUTIS

Prieš diena skaičiau,kad jai neatsisakys gaminti benzininiu ,ir dyzeliniu auto bankrotas,o pyst šiandien straipsnis,kad jie kiečiausi🤣🤣🤣

Et

Kol elektromobiliai kraunasi labai ilgai, o nuvažiuojamas atstumas apgailetinai trumpas tol visai netraukia persėsti iš dyz-benz į šitas vaikiškas mašineles.

Ieškau

1,9 turbodyzeliuko, 85 kilovatų, iki 2000 gamybos, prabėgusį iki 300000. Kaip manot, kas pigiau važinėsim? Einam persirungt ant 1006km, man bako užteks nesustojant....

Xaxa

Tas tavo iki 2000 metu dyzeliukus bus is 5 masinu sulipnta metalo lauzo kruva, kuri kas savaite prasysis remonto :)))

Pirmas

Parasykit kiek nuostoliu patyre ir kada bankrutuos

S

Bankrutuosim mes o ne gamintojai. Pelnas nuo pagaminto elektromobilis dvigubas nei standartinio auto. O ta ekologija visiem yra iki lemputes. Buvo apie tai rašyta bet straipsnius greit istryne.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas