„Volvo“ meta milžiniškus resursus į elektromobilius: pasirašytas didžiulės vertės sandoris, turi maksimalių tikslų

Arnas Balčiūnas

2021-12-12, 11:45 (atnaujinta 2022-11-28, 19:18)

5 komentarai (-ų)
„Volvo“ meta milžiniškus resursus į elektromobilius: pasirašytas didžiulės vertės sandoris, turi maksimalių tikslų

„Volvo Cars“ ir „Northvolt“ pasirašė 3,3 mlrd. JAV dolerių vertės sandorį, kuriuo, pasak automobilių gamintojo, užtikrinamas tvarių, moderniausių akumuliatorių elementų tiekimas naujos kartos visiškai elektra varomiems „Volvo“ automobiliams. Į „Volvo“ kaip į jungtinės įmonės sudėtį, dabar įeina „R&D“ centras, kuris pradės veikti 2022 metais Geteborge, Švedijoje, todėl „Volvo“ yra vienas iš nedaugelio automobilių prekės ženklų, galėsiančių savarankiškai užsiimti baterijų elementų kūrimu ir gamyba, tokią informaciją pranešė pati „Volvo“ savo pranešime penktadienį. Toks savarankiškumas būtų didelis pranašumas prieš kai kuriuos kitus elektromobilių gamintojus, labiau priklausomus nuo akumuliatorius ar (ir) jų dalis jiems parduodančių tiekėjų.

Akumuliatorių tyrimų ir plėtros centrą („R&D“) papildys nauja elementų gamybos įmonė, kuri gamins „Volvo“ ir jos dukterinės įmonės „Polestar“ sudedamuosius akumuliatorių elementus. Abi Švedijos bendrovės šiuo metu renkasi vietą gamyklai Europoje, gamyklos metinė galia sieks iki 50 GWh ir iki 2026 metų gamykla galės tiekti baterijas net pusei milijono naujų automobilių per metus.

Tikimasi, kad tiksli gamyklos vieta bus patvirtinta 2022 m. pradžioje, o statybos prasidės 2023 m. „Volvo“ daug investuoja, kad iki 2030 m. taptų tik elektra varomu prekiniu ženklu. Dalį šio plano 95-uosius metus skaičiuojanti automobilių gamintoja iš Švedijos įgyvendino tada, kai šių metų spalį nusprendė įsirašyti į „Nasdaq Stokholm“ viešai prekiaujamų akcijų biržą. Toks kompanijos ėjimas garantavo jai papildomus 2,3 mlrd. JAV dolerių investicijų, greitai surinktų iš viešai prekiaujamų akcijų, tokios paspirties padedama „Volvo“ ir toliau juda link visiškos savo automobilių parko elektrifikacijos.

„Esame 5 arba 6 didžiausias žaidėjas, kalbant apie dabartinį pasaulinį aukščiausios klasės automobilių segmentą. Norime būti tarp dviejų ar trijų geriausių būsimo aukščiausios klasės automobilių sektoriaus kompanijų“, – teigė „Volvo“ vyriausiasis finansų direktorius Bjornas Annwall „Automotive News Europe“ naujienų portalui po „Volvo“ debiuto „Nasdaq Stokholm“ biržoje.

„Volvo“ siekia iki 2025 m. parduoti 1,2 mln. automobilių ir nori, kad pusė jų būtų visiškai elektra varomos transporto priemonės. „Mūsų partnerystė su „Northvolt“ užtikrina aukštos kokybės, tvariai pagamintų akumuliatorių tiekimą naujos kartos grynai elektriniams „Volvo“ automobiliams“, – sakė „Volvo“ generalinis direktorius Hakanas Samuelssonas. - „Tai sustiprins mūsų pagrindines kompetencijas ir mūsų pozicijas transformuojantis į 100-procentinę elektromobilių gamybos bendrovę“.

„Northvolt“ generalinis direktorius Peteris Carlssonas sakė, kad jo atstovaujamos įmonės partneriai sukurs Europoje pagamintų baterijų elementų tiekimą, baterijų, kurių gamyba palieka labai mažą išmetamų anglies dvideginio teršalų pėdsaką. Naujosios baterijos yra optimizuotos į procesą integruojant transporto priemones, taip daroma siekiant, kad naujos kartos elektromobiliai būtų kuo geresni ir veiktų“.

5 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas