„Volvo“ problemos nesibaigia: Švedijos automobilių milžinė ir vėl stabdo gamybą

Lukas Snarskis

2021-08-14, 13:55 (atnaujinta 2021-08-15, 02:16)

1 komentaras
„Volvo“ problemos nesibaigia: Švedijos automobilių milžinė ir vėl stabdo gamybą

Mikroschemų trūkumas ir toliau kelia daugybę problemų elektronikos bei automobilių gamintojams. Dar visai neseniai rašėme, jog su problemomis susiduria „Ford Motor“, kuri vėluos pirkėjams pristatyti naujuosius „Mach-E“ elektromobilius, o dar didesnių problemų turi „Volvo“.

Naujausia informacija rodo, kad „Volvo Cars“ vadovai yra priversti laikinai stabdyti automobilių gamybą Švedijoje esančioje Geteborgo gamykloje. Pagrindinė to priežastis – puslaidininkių lustų trūkumas.

„Gamyba Torslande yra laikinai stabdoma nuo šio vakaro dėl medžiagų trūkumo, susijusio su puslaidininkių problemų“,- dar trečiadienį patvirtino „Volvo“ atstovai.

Automobilių gamintojo teigimu, pratęsti gamyba bus bandoma „kaip įmanoma greičiau, bet ne vėliau kaip kitą savaitę“. Vertėtų prisiminti ir tai, jog „Volvo“ jau ne pirmą kartą stabdo darbus, o birželį mėnesį dėl analogiškų problemų buvo uždaryta Belgijos mieste Gente esanti gamykla.

Dar praėjusį mėnesį, švedų kompanijos „Volvo“ atstovai džiaugėsi, jog pirmoji šių metų pusė buvo pelninga, o tai lėmė augantis elektrinių bei hibridinių automobilių populiarumas. Deja, tačiau besitęsiantis lustų trūkumas antroje metų pusėje gali sudaryti ir daugiau problemų.

Priminsime, jog Švedijos automobilių milžinė su pirmosiomis problemomis susidūrė dar kovo mėnesį, kuomet buvo priversta laikinai stabdyti sunkvežimių gamybą. Kaip jau minėjome, gamyba buvo pristabdyta ir birželio mėnesį.

„Šiuo metu pasaulinėje puslaidininkių ir kitų komponentų tiekimo grandinėje labai trūksta aiškumo, neapibrėžtumas išlieka didelis“,- dar kovą aiškino „Volvo“ atstovai.

Pasaulinis lustų trūkumas jau paveikė ne vieną automobilių gamintoją, o nuo tos pačios problemos kenčia ir dauguma kitų elektronikos bendrovių. Daugelis kompanijų nesugeba patenkinti esamo rinkos poreikio, kuris susidarė po pasaulinės pandemijos. Labiausiai nuo šios problemos kenčia išmaniųjų telefonų, TV ir žaidimų konsolių rinkos.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas