Tinkamai pasiruoškite vasaros kelionėms: pasakė, kaip išsirinkti dviračių laikiklį, kad kelionė automobiliu būtų ir saugi, ir patogi

Pranešimas spaudai

2024-06-17, 16:34

0 komentarų

Kokie jūsų vasaros planai? Tikime, kad dviračių entuziastai jau seniai susidėliojo savo kelionių maršrutus, nusimatė tikslus ir tikisi gerų orų dievų malonės. O gal esate tik pradedantysis dviratininkas, kuris pirmą kartą išsiruošė į tolimesnę kelionę su savo dvirate transporto priemone?

Prasidėjo mega „Aliexpress“ išpardavimai – sutaupykite net iki 70 proc.
Tinkamai pasiruoškite vasaros kelionėms: pasakė, kaip išsirinkti dviračių laikiklį, kad kelionė automobiliu būtų ir saugi, ir patogi

Kelionės yra gerai, o aktyvios kelionės yra šimtą kartų geriau, tačiau be vieno svarbaus elemento neišsiversite. Mes kalbame apie dviračių laikiklius. Ant jų galite saugiai ir paprastai vežti dviračius – tiesiog reikia pasirinkti tinkamiausią.

Tikime, kad pirmą kartą su tuo susiduriantiems gali kilti daug ir įvairių klausimų. Nepasiklysti pasirinkimų jūroje padės UAB „Trelo“ valdomo prekinio ženklo „TRELO | Stogobagazines.lt” projektų vadovas Laurynas Bertašavičius.

Netinkamas laikiklis gali pridaryti daug žalos

Siūlome taip pat atkreipti dėmesį ir į specialistų rekomendacijas. Dažnai klientai tikina nenorintys investuoti į kokybišką gaminį, nes esą jo dažnai nenaudos, todėl pasitenkins ir prastesniu variantu.

L. Bertašavičius tikina, kad netinkamas ar nekokybiškas laikiklis, net jei bus naudojamas vos vieną kartą, gali pridaryti nemenkų nuostolių jūsų dviračiui ir (ar) automobiliui.

Galite išsinuomoti

Jeigu vis dėlto dviračių laikiklį naudojate retai, bet norite garantuotos kokybės, laikiklį galite išsinuomoti. Tai gali būti puiki galimybė išbandyti dviračių transportavimą savo automobiliu, jei nesate to darę, ar nenorite investuoti.

Galite paprastai ir patogiai išsinuomoti tinkamą priemonę Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje esančiuose „TRELO | Stogobagazines.lt” aptarnavimo centruose. Atvykite su savo automobiliu ir mūsų specialistai padės išsirinkti geriausią variantą. T

aip be didelių investicijų ir taupant laiką turėsite kokybišką laikiklį ir išvengsite streso. Įsivaizduokite: jums nereiks prašyti kitų pagalbos – galėsite laisvai vežtis dviratį ten, kur tik norite.

Kai reikia vežti ne vieną dviratį

Vienas dviračių laikiklis, tvirtinamas ant stogo, yra skirtas vienam dviračiui, todėl jeigu norėsite gabenti daugiau dviračių, jums reikės ir daugiau laikiklių. Ant stogo skersinių paprastai gali būti montuojami nuo vieno iki keturių laikiklių. Kitų tipų laikikliai dažniausia būna skirti transportuoti 2–4 dviračius.

Visuomet siūlome ieškoti tokio laikiklio, kuriuo galėsite nusivežti tiek dviračių, kiek reikia, žinoma, jei tai leidžia jūsų automobilio techninės savybės. Tam tikri ant kablio tvirtinami platforminiai laikikliai turi ir pasirenkamus priedus, leidžiančius papildomai pridėti dar vieną dviratį.

Paprastai patikimų gamintojų platforminiai laikikliai yra skirti dviejų ar trijų dviračių pervežimui, o priedas įsigijimas papildomai. Yra ir pigesnių prekinių ženklų laikiklių jau iškart su keturiomis dviračiams skirtomis vietomis.

Kas tinka jūsų kaimynui, gali netikti jums

Rinkdamiesi laikiklį, vadovaukitės gamintojų nurodymais ir specialistų rekomendacijomis. Klaidingai manoma, kad jeigu laikiklis tiko jūsų kaimyno/draugo/dėdės automobiliui, tai tiks ir jūsų.

Taip pat vis dar sklando mitas, kad visi galinio dangčio dviračių laikikliai yra universalūs, tačiau taip nėra. Juk skiriasi automobilių kėbulų konstrukcijos, todėl laikiklis, kurio nerekomenduoja gamintojas, gali sugadinti automobilio kėbulą, nukristi kelionės metu.

Norėdami įsigyti ant stogo tvirtinamus laikiklius, įsitikinkite, ar jie suderinami su jūsų turimais stogo skersiniais, jei nesuderinami, išsiaiškinkite, kokių priedų gali prireikti, kad galėtumėte vežti savo dvirates transporto priemones.

Ant kablio montuojami šiuolaikiški laikikliai tinka daugumai europietiškų automobilių kablių, tačiau pasitaiko, kad tam tikras laikiklis sunkiau užsideda arba visai neužsideda ant mažesnį kaklelį turinčių prisukamų ir europietiško tipo kablių, todėl geriausia prieš perkant pasitikrinti ir pasikonsultuoti su specialistais.

Geresnė kokybė – daugiau garantijų

Dviračio laikiklis nebūtinai privalo būti brangus, tačiau būtinai turi būti patikimas, saugus ir patogus. Taip pat atitikti jūsų transportuojamų dviračių charakteristikas (svorį, rėmo apimtis, rėmo tipą).

Turite sutikti, kad kur kas mažiau rizikuojate įsigydami patikimo gamintojo, kuris atlieka visus reikalingus testus, užtikrinančius saugumą, gaminį. Paprastai žinomų prekinių ženklų gaminiai tarnauja ilgiau, po kelerių metų juos kur kas lengviau parduoti.

Pasirūpinkite saugumu

Visą savo turtą, taip pat ir dviračių laikiklius, galite apdrausti. Pirkite gaminius iš oficialaus gamintojo atstovo, kuris išduoda pirkimo kvitą. Esant reikalui, draudimo kompanijai teks pateikti pirkimo įrodymą – pirkinio kvitą.

Didžioji dauguma kokybiškų dviračių laikiklių turi užraktus, laikiklis yra rakinamas prie automobilio (skersinių, grąžulo ar kėbulo), dviračių rėmo griebtuvai taip pat turi užraktus, tačiau visuomet rekomenduojama nepalikti dviračių be priežiūros ilgesniam laikui, net ir laikikliuose su užraktais.

Dviračių laikikliai sutverti tik dviračiams

Ką galime vežti ant dviračių laikiklių? L. Bertašavičius įspėja, kad dviračių laikikliuose galima vežti tik dviračius. Jokiu būdu negalima vežti dviračių su kėdutėmis, kelioniniais krepšiais ir kitais priedais, didinančiais krovinio svorį ir vėjo pasipriešinimą.

Pritvirtinti laikiklius nėra sudėtinga, tačiau nepalikite to paskutinei minutei

Pritvirtinti laikiklį nėra sudėtingas, jei pastarasis yra tinkamai parinktas ir tvirtindami vadovaujatės instrukcijomis. Laikiklio montavimas gali būti smagus „pasidaryk pats“ projektas. Kita vertus, daugiau streso gali kilti, jei atidėsite montavimą paskutinei minutei, turėsite netinkamus priedus.

Ekspertas L. Bertašavičius pataria: pasiruoškite iš anksto. Jeigu pakeitėte automobilį, nepamirškite, kad jau turima dviračių transportavimo įranga gali netikti jūsų automobiliui. Pasitikėkite profesionalais – jie gali patarti, kuris laikiklis jums tinkamiausias. Sutaupysite laiko ir išvengsite nereikalingo streso.

Patogumas yra svarbu

Ar laikikliu naudotis bus patogu? Pavyzdžiui, turėdami laikiklį, montuojamą ant stogo, turėsite sugebėti patys jį užkelti. Prieš įsigydami platforminį laikiklį, įsitikinkite, ar su tokiu laikikliu bus patogu statyti automobilį daugiabučio kieme.

Suteikiama garantija

Dviračių laikikliams yra suteikiama 25 metų garantija. Pagrindiniai dviračių laikiklių gamintojai, tokie kaip THULE, savo laikikliams suteikia net 5 metų garantiją. Garantijos lapai nėra spausdinami, Jums pakanka turėti prekės pirkimo įrodymą (kvitą ar sąskaitą-faktūrą).

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas