Nedelsiant pašalinkite šias programėles iš savo telefono: jos gali ne tik pavogti jūsų duomenis, bet ir ištuštinti banko sąskaitas, reaguoti būtina nedelsiant

Lukas Snarskis

2024-06-26, 07:55

3 komentarai (-ų)

„Google Play“ parduotuvė šiuo metu yra didžiausia tokio tipo programėlė pasaulyje, kuri įdiegta kone kiekviename „Android“ išmaniajame telefone. Nesunku nuspėti, jog ja naudojasi milijardai žmonių, o tai automatiškai paverčia šią aplikaciją ir internetinių nusikaltėlių jauku.

DIDŽIULĖS „ALIEXPRESS“ NUOLAIDOS IŠMANIESIEMS TELEFONAMS - ĮSIGYKITE NAUJĄ ĮRENGINĮ UŽ ŽENKLIAI MAŽESNĘ KAINĄ JAU DABAR!
Nedelsiant pašalinkite šias programėles iš savo telefono: jos gali ne tik pavogti jūsų duomenis, bet ir ištuštinti banko sąskaitas, reaguoti būtina nedelsiant

Išmaniųjų telefonų turėtojai dažnai sulaukia įvairių saugumo perspėjimų, o dabar pasirodė informacija apie krūvą kenksmingų programėlių, kurios atrodo kaip naudingi įrankiai, tačiau išties siekia pavogti jūsų asmeninis duomenis ar padaryti kitą žalą.

„McAfee“ saugumo specialistai aptiko 13 aplikacijų, kurias buvo galima rasti „Play Store“ parduotuvėje, kelią didelį pavojų „Android“ įrenginių turėtojams. Prisidengusios naudingais įrankiais ir naudingomis programomis, įgyja prieigos leidimus, leidžiančius joms bendrauti su kenkėjišku serveriu be naudotojo žinios.

Tai gali lemti ne tik neleistiną prieigą prie jūsų įrenginyje esančios informacijos, bet ir žalingus veiksmus jūsų prietaise, tokius kaip prisijungimas prie banko programėlių ar kitus pavojingus veiksmus.

  • Essential Horoscope for Android. Ši programėlė, prisidengdama horoskopų skaitymais, be leidimo prieina prie jautrios informacijos.
  • 3D Skin Editor for PE Minecraft. Šioje programėlėje, skirtoje žaidėjams, yra kenkėjiško kodo, kuris renka naudotojo duomenis.
  • Logo Maker Pro. Ši programa, žadanti profesionalų logotipų kūrimą, siunčia duomenis į kenkėjiškus serverius.
  • Auto Click Repeater. Ši programėlė skirta pasikartojančioms užduotims automatizuoti, tačiau per ją neteisėtai perduodami duomenys.
  • Count Easy Calorie Calculator. Iš pažiūros nekaltas kalorijų skaitiklis slapta renka naudotojo duomenis.
  • Sound Volume Extender. Ši programėlė teigė padidinanti garso stiprumą, tačiau pažeidžianti įrenginio saugumą.
  • LetterLink. Ši programėlė, prisistatydama kaip produktyvumo priemonė, užkulisiuose vykdė kenkėjišką veiklą.
  • NUMEROLOGY: PERSONAL HOROSCOPE & NUMBER PREDICTIONS. Dar viena horoskopo programėlė, išviliojanti slaptus naudotojo duomenis.
  • Step Keeper: Easy Pedometer. Ši programėlė, parduodama kaip fizinės būklės stebėjimo priemonė, kelia grėsmę saugumui.
  • Track Your Sleep. Ši programėlė ne sekė miego modelius, o sekė naudotojo duomenis ir siuntė juos į neautorizuotus serverius.
  • Sound Volume Booster. Ši programėlė, panašiai kaip ir „Sound Volume Extender“, taip pat kenkė įrenginio saugumui, prisidengdama garso stiprinimu.
  • Astrological Navigator: Daily Horoscope & Tarot. Dar viena šios kenkėjiškos grupės horoskopų programėlė.
  • Universal Calculator. Pristatoma kaip naudingoji programėlė, tačiau yra kenkėjiškos veiklos dalis.

Visos aukščiau išvardintos aplikacijos jau yra pašalintos iš „Google“ valdomos programėlių parduotuvės, tačiau jeigu jas esate įsidiegę anksčiau – teks jas pašalinti rankiniu būdu. Rekomenduojame nedelsiant pasitikrinti ar jūsų įrenginyje nėra vienos iš šių aplikacijų ir iškart pašalinti.

Pasirūpinkite savo įrenginio saugumu

Saugumo ekspertai rekomenduoja pasitikrinti neseniai įdiegtas programėles. Jeigu jos potencialiai patenka tarp aukščiau įvardintų aplikacijų tipų – rekomenduojame jas pašalinti. Žinoma, reikėtų nepamiršti, kad įsidiegus tokią aplikaciją – jūsų telefonas turėtų pradėti veikti kiek lėčiau nei įprastai, o ir baterija gali išsikrauti greičiau nei anksčiau.

Žinoma, pats svarbiausias žingsnis, siekiant apsisaugoti nuo virusų - atnaujinti telefono programinę įrangą. Ypač svarbūs dideli atnaujinimai, tokie kaip „Android 12“ ar „Android 13“, kurie užkerta kelią kenkėjiškoms programoms toliau siurbti jautrius vartotojo duomenis ir panaikina leidimus neaiškioms aplikacijos rodyti nepageidaujamas reklamas.

Visgi, nereikėtų ignoruoti ir saugumo pataisymų naujinių, kadangi jie užlopo specifines spragas, kurias gali išnaudoti tam tikri virusai.

3 komentarų

Lankytojas

Gavus perspėjima apie šia programa kad panaikinciau bet kaip padaryti ,as to nemoku ,gal galite padeti man !
Su pagarba Rima

Karolis

Sveiki, pabandykite palaikyt nuspaudus ant programėlės turėtų atsidaryti mažas meniu ir paspauskite pašalinti arba delete angliškai.

loreta

pries kelerius metus is mano saskaitos dingo 40 eur,tai padare google play.pinigu nepavyko susigrazinti.paaiskinimas,kad vaikai zaide!jo ,zaide dukra,kuriai tada buvo 20+ metu ir kaledu nakti butent 23.59 😂😂😂atrodo menkniekis ir ko gero nelabai pastebimas,bet...bukite budrus!

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas