Reaguoti būtina kiekvienam „Swedbank“ banko klientui: paskelbtas kritinės svarbos pranešimas, šią informaciją turėtų žinoti kiekvienas, besinaudojantis „Swedbank“ paslaugomis

Ina Jonaitienė

2024-09-25, 17:54

2 komentarai (-ų)

Prekių ar paslaugų internetu per praėjusį pusmetį pirko 85 proc. šalies gyventojų, rodo „Swedbank“ užsakymu atlikta reprezentatyvi apklausa. Vidutiniškai per mėnesį pirkdami internetu gyventojai išleidžia apie 100 eurų ir, palyginti su situacija prieš trejus metus, mažiau pinigų skiria maisto produktams ar restoranų patiekalams įsigyti.

DIDŽIULĖS „ALIEXPRESS“ NUOLAIDOS IŠMANIESIEMS TELEFONAMS - ĮSIGYKITE NAUJĄ ĮRENGINĮ UŽ ŽENKLIAI MAŽESNĘ KAINĄ JAU DABAR!
Reaguoti būtina kiekvienam „Swedbank“ banko klientui: paskelbtas kritinės svarbos pranešimas, šią informaciją turėtų žinoti kiekvienas, besinaudojantis „Swedbank“ paslaugomis

Sistemų atnaujinimo darbai - tai įprasta IT operacijų dalis, siekiant patikrinti, ar bankas atitinka veiklos tęstinumo reikalavimus. Pasirinktas toks patikrinimo laikas, kad klientai patirtų kuo mažiau nepatogumų, teigiama „Swedbank“ pranešime.

Banko išplatintame pranešime skelbiama, kad rugsėjo 26 dieną, naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, „Swedbank“ planuoja vykdyti reguliarų IT sistemų atnaujinimą. Dėl šių atnaujinimo darbų gali trumpam sutrikti kai kurios banko teikiamos paslaugos.

Pažymima, kad duomenų bazių atnaujinimo metu „Swedbank“ išduotos mokėjimo kortelės gali būti aptarnaujamos su trumpalaikiais trikdžiais nuo 00:00 iki 4:30 val.

„Swedbank“ atkreipia dėmesį ir į tai, jog interneto bankas ir privatiems, ir verslo klientams duomenų bazių atnaujinimo metu tarp 00:00 ir 4:30 val. gali veikti su trikdžiais, atnaujinimo darbų metu klientai bus nukreipiami į informacinį puslapį apie atliekamus darbus.

Kaip jau minėjome, jog IT profilaktikos darbus daugelis bankų atlieka periodiškai, o tai padeda užtikrinti sklandų paslaugų teikimą, jų saugumą ir kokybę. IT profilaktiniai darbai atliekami tuo metu, kai klientai mažiausiai naudojasi elektroninėmis banko paslaugomis.

Per mėnesį interneto pirkiniams išleidžia apie 100 eurų

Pirkdami internetu gyventojai per mėnesį vidutiniškai išleidžia 97 eurus. Per trejus metus vidutinė išlaidų suma sumažėjo 4 proc. Kas trečias gyventojas pirkiniams internetu per mėnesį šiuo metu skiria 51–100 eurų, panašiai tiek – 25–50 eurų, o beveik penktadalis – 101–200 eurų.

„Jauni iki 25 m. amžiaus gyventojai internetu apsiperka beveik be išimčių, tačiau per mėnesį dažniausiai išleidžia iki 100 eurų, už didesnes sumas perka palyginti nedaug. Didesnės išlaidos fiksuojamos ekonomiškai stipresnių, 36–45 m. amžiaus gyventojų grupėje, čia kas dešimtas per mėnesį pirkdamas internetu išleidžia iki 500 eurų ir virš 500 eurų“, – pastebi D. Trumpickas.

Apie 8 proc. gyventojų internetu per mėnesį apsiperka už sumą iki 25 eurų, panašiai tokia dalis gyventojų išleidžia 201–500 eurų. 2 proc. apklaustųjų nurodė, kad apsipirkdami internetu per mėnesį išleidžia daugiau kaip 500 eurų.

26–50 eurų išlaidas perkant internetu dažniau įvardijo didmiesčių ir rajonų centrų gyventojai, 101–200 eurų sumą – aukštojo išsimokslinimo apklaustieji. Reikšmingų skirtumų tarp lyčių pagal internete pirkiniams išleidžiamas sumas nėra.

Didžiausia dalis gyventojų, 39 proc., internetu perka 3–4 kartus per mėnesį, 25 proc. – kartą per mėnesį, 14 proc. – kartą per 2–3 mėnesius. Tuo metu kelis kartus per savaitę ar kasdien internetu apsiperkančių šalies gyventojų dalis sudaro 16 proc., per pastaruosius trejus metus ji yra šiek tiek sumažėjusi.

Kaip rodo apklausos duomenys, kelis kartus per savaitę internetu dažniau apsiperka 26–35 m. amžiaus, didesnių pajamų respondentai, 3–4 kartus per mėnesį – vidutinių ir didesnių pajamų apklaustieji.

2 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas