Vairavimo ekspertas dalinasi patarimu, kuris gali prailginti jūsų automobilio variklio gyvavimo laiką: atskleidžiamas itin paprastas triukas, jį žinoti privalu visiems

Lina Snarskienė

2024-10-17, 17:55

0 komentarų

Vairavimo ekspertas pasiūlė paprastą dalyką, kuris, jo manymu, gali padvigubinti variklio tarnavimo laiką. Jis teigė, kad šiuolaikiniuose automobiliuose plačiai naudojama funkcija iš tikrųjų gali pakenkti jų veikimui.

Prasideda MEGA ALIEXPRESS išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
Vairavimo ekspertas dalinasi patarimu, kuris gali prailginti jūsų automobilio variklio gyvavimo laiką: atskleidžiamas itin paprastas triukas, jį žinoti privalu visiems

„YouTube“ vaizdo įraše jis patarė vairuotojams išjungti automatinio variklio užgesinimo sustojus funkciją savo automobiliuose. Žadama, kad ši funkcija padės taupyti degalus ir sumažinti išmetamųjų teršalų kieki, todėl yra populiari, tačiau vairavimo eksperto teigimu – gali padidinti variklio nusidėvėjimą.

„Išjungti šią funkciją yra protinga. „Start/stop“ technologija yra kvailiausias dalykas per pastaruosius metus. 97 proc. automobilio susidėvi, kai jį užvedate, tad ar norite jį nuolat užvesti ir gesinti? Ne, jei norite, kad automobilis tarnautų ilgiau.“ – teigia specialistas.

„Start/stop“ funkciją paprastai galima išjungti atskiru mygtuku, esančiu prietaisų skydelyje, dažnai pažymėtu rodykle apvesta raide A. Apie išjungtą nustatymą paprastai praneša nedidelė lemputė.

Išgirdę specialisto patarimą, socialinės žiniasklaidos vartotojai liko nustebę. „Neseniai važiavau nuomotu automobiliu su šia funkcija ir supratęs, kad automobilis neužsikuria degant kiekvienam raudonam šviesoforo signalui, supratau, kas vyksta.“, – pasidalijo vienas naudotojas. „Kartą bandžiau automobilį su šia funkcija ir man ji pasirodė erzinanti.“ – teigė dar vienas žmogus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas