„Dreame T20“ apžvalga: šio pigaus siurblio reikia kiekvieniems namams

Jei praeivio gatvėje paprašytumėte apibūdinti dulkių siurblį, beveik neabejotinai išgirstumėte kažką apie į elektros lizdą jungiamą aptakią dėžutę su ratukais ir ilga žarna. Tai iš esmės reiškia, jog, nepaisant kasdien pasaulio galimybių ribas plečiančių technologinių proveržių, suvokimas apie šiuos buities įtaisus nesikeičia jau bemaž trisdešimt metų. Tačiau tikrai nėra taip, kad siurblių rinkoje nevyksta jokia evoliucija.

Atmetus daug kam abejotino naudingumo robotus siurblius, pažangumo skalėje laipteliu žemiau rikiuojasi stiliaus ikona tapusios elektrinės „Dyson“ šluotos, kurios teoriškai ir turėtų tapti pagrindiniu valymo įrankiu daugeliui žmonių. Jei ne viena problema - šie siurbliai kainuoja tiek, kad dažnas lietuvis jų sau negali leisti. Vis dėlto į pagalbą skuba „Dreame“, kuri kaip ir jos motininė kompanija „Xiaomi“ stengiasi pasiūlyti tą patį už pusę kainos. Toks principas puikiai veikia išmaniųjų telefonų rinkoje, o kaip yra su siurbliais? Išsiaiškinsime apžvelgę vieną naujausių bendrovės gaminių - „Dreame T20“.

Dizainas

Viena pagrindinių priežasčių, kodėl V serijos „Dyson“ įrenginiai tapo tokiu hitu ir atsidūrė praktiškai visų prabangių namų interjeruose, yra išskirtinis dizainas. Kompanija atsisakė pigaus juodo ar balto plastiko ir sukūrė tai, ką galima vadinti savotišku siurblių iPhone. „Dreame“ ilgai nesvarstė ir galbūt net šiek tiek akiplėšiškai dizainą nusirašė nuo lyderių. Juk jei kopijuoti, tai tik nuo geriausių?

„Dreame T20“ iš pirmo žvilgsnio tikrai nesunku sumaišyti su bet kokiu naujesniu Daisonu. Praktiškai identiškos formos bazė su panašia rankena ir skaidriu ritinio formos rezervuaru, ryški ilginamoji žarna, tiksliau vamzdis. Tiesą sakant, net atspalviai atgaudyti itin tiksliai - siurbimo mechanizmo plastikas yra tamsiai pilkas, o raudona vamzdžio spalva yra matiškai blizgi. Taigi, galite būti ramūs, svečių nuo siurblio nereikės laikyti kelių metrų atstumu, kad neprisidarytumėte gėdos. Net ir akyliausieji nesugalvos skelti juokelio, kad „neužteko pinigėlių Daisonui“, nes paprasčiausia nuo jo neatskirs.

Žodžiu, išvaizda panaši ir man, kaip originalaus dizaino šalininkui, iškart užsidegė raudona lemputė: „Dar viena pigi Dyson kopija.“ Visgi šį mano skepticizmą išsklaidė netikėtai puiki surinkimo kokybė - niekas negirgžda ir plastikinės dalys susukiotos taip tampriai, jog šiuo aspektu mano namuose iki šiol gyvenęs kelerių metų senumo „Dyson V6“ prieš „Dreame T20“ gali slėptis po lapais. Tikrai netikėtas atradimas, kalbant apie pigesnę kinišką alternatyvą.

Dar smagiau, kad galinėje dalyje yra nedidelis, bet stebėtinai ryškus spalvotas ekranėlis, kuriame rodoma, koks siurbimo režimas pasirinktas ir kiek baterijos procentų liko. Taip nereikės spėlioti, ar dar užteks įkrovos išsiurbti vienam kambariui, bei „Dreame T20“ niekada netikėtai nemirs siurbimo proceso viduryje.

Patogumas

Bene svarbiausias šio siurblio priedas yra pakuotėje pridedamas prie sienos prisukamas laikiklis, kuris taip pat tarnauja ir kaip įkroviklis bei leidžia „Dreame T20“ jūsų namuose turėti pastovią vietą. Geras dalykas, turint galvoje, jog šis prietaisas savaime nestovi ir reikalauja būti nuolatos į ką nors atremtas. Taigi, kai sudaužote stiklinę ir reikia susiurbti duženas ar jūsų augintinis iš lauko grįžta purvinomis letenomis ir namų grindis paverčia tvartu, per kelias sekundes iš laikiklio galite ištraukti „Dreame T20“ ir namuose atstatyti idealią švarą.

Jokių keiksmų, iš spintos traukiant sunkų siurblį, tąsant ilgą elektros laidą ir ieškant artimiausio kištuko. Pasiimate, susiurbiate ir grąžinate į vietą. Būtent čia ir yra pagrindinis „Dreame T20“ privalumas. Jis sveria vos 1,67kg, todėl po ilgesnės siurbimo sesijos neverčia jaustis lyg po svorių kilnojimo. Tuo metu dulkių išpurtymas iš 0,6 l talpos konteinerio taip pat labai ergonomiškas ir sklandus. Štai jums ir atsakymas, kam reikalingas „Dreame T20“ - bet kokį siurbimo darbą jis palengvina kelis kartus.

Su siurbliu jus pasiekia ir visi svarbiausi priedai. Nuėmus ilgąjį vamzdį ir prijungus siaurąjį ar šepetėlio antgalį, „Dreame T20“ idealiai tiks ne tik namams, bet ir automobilio siurbimui. Labai patogu, kai reikia išsiurbti saloną po kelionės prie jūros ir nesinori važiuoti į plovyklą ar iš garažo vilkti sunkaus Kercherio.

Visgi pagrindinis siurbimo įnagis greičiausiai bus besisukantis visų tipų grindims. Iš priedų dar galima paminėti baldų siurbimui tinkamą antgalį bei lanksčią žarną sunkiai siurbliui prieinamose vietose. Kitaip tariant, su „Dreame T20“ galite siurbti viską - pradedant grindimis, automobiliu ir baigiant užuolaidų karnizais bei voratinkliais palubėse. Išties universalus daiktas.

Veikimas

Lygiai kaip ir „Dyson“, „Dreame T20“ neturi įprasto įjungimo ir išjungimo mygtuko. Jo funkciją atlieka ginklą primenantis gaidukas. Siurbimas veikia tik tol, kol laikote jį nuspaudę - atleidus siurblys iš karto išsijungia. Taip sugalvota, siekiant maksimaliai taupyti bateriją, nes dauguma žmonių veikiausiai tingėtų išjungti siurblį, kai staiga reikia pataisyti kažką jo kelyje ir panašiai. Jei siurbiate didelį plotą ir pavargstate laikyti nuspaustą gaiduką, galinėje dalyje, virš ekrano, yra mažas mygtukas, leidžiantis gaiduką užrakinti.

Tuo metu po ekranu rasite klavišą, kuris keičia siurbimo režimą. Iš viso vartotojui jie siūlomi trys - ekonomiškas (taupo bateriją), automatinis (savotiškas aukso viduriukas) ir „turbo” (suteikia didžiausią siurbimo galią). Iš testavimo metu sukauptos patirties galiu rekomenduoti rinktis „auto” parinktį ir nesukti sau galvos – siurblys gebės automatiškai padidinti ir sumažinti siurbimo galią tada, kai to reikia.

Ekonominis režimas, deja, man pasirodė pernelyg silpnas ir tinkamas nebent tada, kai tiesiogine to žodžio prasme siurbsite dulkes ar daugių daugiausiai iš lauko ant grindų prineštas žemes. „Dreame T20“ išbandėme ir savo biure, kurį vienas iš mūsų kolegų nuolat savo nešvariais batais paverčia tikra statybų aikštele, kurioje galima rasti žvyro, nedidelių akmenukų ir netgi statybinių medžiagų likučių –prieš visa tai ekonominė parinktis kapituliuoja iškart.

Kalbant bendrai apie siurbimą, galiu patvirtinti, jog „Dreame T20“ siurbia puikiai praktiškai viską – grindis, automobilio saloną, sofos gobeleną, voratinklius nuo lubų, museles nuo palangės. Tik, žinoma, kiekvienam iš šių darbų reikia naudoti tinkamą antgalį. Visgi porą priekaištų turiu. Universalus besisukantis grindų siurbimo antgalis ne visada sutraukia didesnius nešvarumus – pavyzdžiui, didesnius avižinio batonėlio trupinius ar nuo pakuočių likusius putplasčio gabaliukus. Atrodo, jog jie lyg ir buvo susiurbti, bet atleidus siurblio gaiduką ir pakėlus siurblio antgalį nuo grindų, minėti nešvarumai lieka ant žemės – to išeitis yra nebent „turbo” režimas. Taip pat minėtasis besisukančio šepečio antgalis vargsta su kai kuriais trumpo plauko kilimais – juos pradėjus siurbti, pakeliama siurbimo galia, o antgalio šepetys akimirksniu nustoja suktis ir įstringa. Panašu, jog dėl to kalta netobula šio priedo konstrukcija.

Iki pilnos laimės trūksta tik specializuoto antgalio kietų grindų siurbimui, kuris galėtų siurbti didesnius nešvarumus, geresnio besisukančio šepečio bei siauriems plyšeliams automobilyje skirto susiaurinto vamzdelio.

Baterija

Gamintojas deklaruoja, jog „Dreame T20“ be įkrovimo gali veikti net 70 minučių, kas beveik dvigubai lenkia konkurentus iš „Dyson” stovyklos. Žinoma, čia yra kabliukas – taip ilgai galima siurbti tik mano jau minėtu ne itin veiksmingu ekonominiu režimu.

Įjungus automatinį siurbimo režimą trukmė tampa standartinė – 30 minučių, tačiau to visiškai pakanka išsiurbti dviejų aukštų namą ar pernelyg nesujauktą automobilį. Aišku, su rankiniais siurbliais nesusidūrusiems žmonėms pusvalandis greičiausiai neskamba kaip daug, tačiau reikia turėti omenyje mano jau minėtą gaiduko sistemą ir faktą, kad „Dreame T20“ iš įkrovimo stotelės visada išsiimsite įkrautą iki galo.

Kalbant apie patį įkrovimą, vartotojams siūlomi du variantai – baterijos pildymas tiesiogiai įkišus laidą ir krovimas specialioje ant sienos kabinamoje stotelėje, prie kurios taip pat jungiamas mano minėtas laidas. Žodžiu, baterijos fronte – jokių priekaištų.

Verdiktas

Prisipažinsiu, jog „Dreame T20“ mane lengvai nustebino. Būdamas „Dyson” savininku, net ir turėdamas galvoje, jog reikalų turiu su „Xiaomi” produktu, tikėjausi, jog tai tebus nebloga, bet originalui neprilygstanti kopija. Tačiau po beveik mėnesį trukusių testų turiu pripažinti, kad šis išankstinis nusistatymas buvo visiškai neteisingas.

Perpus pigesnis „Dreame T20“ pasižymi madingu dizainu, įspūdinga surinkimo kokybe, patogiu valdymu, didele siurbimo galia ir ganėtinai ištverminga baterija, kas siurbimą paverčia daug malonesniu darbu, nei esame įpratę. Kitaip tariant, jis praktiškai nesuteikia nė vienos priežasties rinktis minėtą geriau žinomos kompanijos analogą, todėl manome, jog „Dreame T20“ turėtų atsidurti kiekvienuose namuose. Vieninteliai dalykai, prie kurių galėjau prikibti, buvo ne itin geras stambesnių trupinių siurbimas ir netobulas besisukančio šepečio antgalis.

Na, o geriausia kaina šį siurblį galite rasti paspaudę čia - mūsų partnerių, kurie ir suteikė šį egzempliorių apžvalgai, elektroninėje parduotuvėje.

Privalumai

  • Puikus dizainas ir surinkimo kokybė
  • Dosni komplektacija
  • Ekranėlis, rodantis baterijos įkrovą ir siurbimo režimą
  • Didelė siurbimo galia
  • Padori baterijos ištvermė

Trūkumai

  • Sunkiai siurbia didesnius trupinius
  • Besisukančio šepečio antgalis negali siurbti kai kurių trumpaplaukių kilimų

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Mano komplekte yra siauras ilgas antgalis..
Ir jis nėra toks jau lengvas.
Bet tikrai geras.
Šiaip teisinga apžvalga. Turiu pusę metų jau tą gražuolį)

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas