„Roidmi EVE Plus“ apžvalga: robotas, kuris kone dvigubai pigesnis už konkurentus su gausybe galimybių

Dulkių siurblių rinka per pastaruosius metus ganėtinai stipriai pasikeitė ir tradicinius pasirinkimus pakeitė robotai. Šiai dienai rinkoje galima rasti gausybę įvairiausių opcijų – nuo itin pigių, kurių kaina nesiekia 100 eurų, iki itin brangių. Tačiau daugelis jų turi vieną problemą, kuri daugeliui gali pasirodyti kaip labai erzinanti – tai nuolatinis jų valymas.

Visai neseniai mus pasiekė robotas dulkių siurblys, kuris leis pamiršti apie nuolatinę jo priežiūrą – tai „Roidmi EVE Plus“. Tikras ne pigus produktas, už kurį teks sumokėti kiek mažiau nei 500 eurų, tačiau jo savybės – traukiančios akį. Iš šiame tekste esančių nuotraukų, nesunku pastebėti, jog jo įkrovimo stotelė yra gerokai didesnė nei įprastinė. Kam ji, ar tai efektyvu ir ar verta pirkti šį „Roidmi“ produktą, kviečiame skaityti naujoje mūsų apžvalgoje. Tiesa, teksto apačioje rasite ir nuorodą į oficialią gamintojo „Aliexpress“ parduotuvę, kur galėsite įsigyti šį produktą.

Dizainas

Pirmasis dalykas, kuris tikriausiai nėra pats svarbiausias, tačiau reikalaujantis bent jau trumpo aptarimo – įrenginio dizainas. „Roidmi EVE Plus“ robotas pasižymi baltos spalvos dizainu su juodais akcentais, analogiškai atrodo ir įkrovimo stotelė, kuri yra gerokai didesnė nei įprasta. Pradėkime būtent nuo jos.

Šis robotas dulkių siurblys atkeliauja su specialia įkrovimo stotele, kuri skirta ir siurblio surinktoms šiukšlėms kaupti. Stotelė yra ganėtinai aukšta, todėl jeigu anksčiau savo robotą laikydavote kur nors po stalu ar spinta – šįsyk to padaryti jau nepavyks. „Roidmi EVE Plus“ reikalauja gerokai daugiau vietos nei įprasta, o tai lemia ir tai, jog bent jau man paslėpti šio siurblio nepavyko.

Kaip galite matyti iš nuotraukos aukščiau, stotelė yra baltos spalvos su nedideliu, apvaliu, ekranu, visai netoli viršutinio dangtelio. Kuomet siurblys yra nenaudojamas – jame matomi baterijos procentai, o „Roidmi“ produktui iškeliavus darbuotis – šviečia spalvingas LED apskritimas. Manyčiau, kad tokio tipo stotelė turėtų tikti prie bet kokio namų interjero, tačiau svarbiausia rasti tinkamą vietą, kad siurblys galėtų iki jos nuvažiuoti, o ateityje – būtų nesunku pakeisti specialių šiukšlių maišą.

Kalbant apie patį robotą, „EVE Plus“ modelis labai didelio išskirtinumo neturi, tačiau tai nereiškia, kad jis atrodo blogai. Kaip jau minėjau, robotas yra baltos spalvos, o viršutinė dalis papuošta juodos spalvos akcentais, o „Lidar“ sensorius papuoštas ir oranžine spalva, kuri prideda papildomo žavesio šiam produktui. Viršutinėje dalyje taip pat rasime ir pagrindinius valdymo mygtukus – įjungimo, namų bei valymo mygtukai.

Apatinėje „Roidmi“ roboto siurblio dalyje – du ganėtinai dideli guminiai ratai, kurie yra pakankamai aukšti ir, gamintojo teigimu, gali įveikti 2 cm aukščio kliūtis. Tiesą pasakius, dažnais atvejais šis siurblys įveikdavo ir kiek aukštesnius barjerus. Keli mano namuose esantys slenksčiai yra kiek aukštesni nei 2 centimetrai ir „EVE Plus“ tai nebuvo problema. Kiti komponentai apatinėje dalyje – du horizontalūs šepetukai, pagrindinis šepetys, o taip pat vieta kur montuojamas šlapiam valymui skirtas skuduras.

Neskaitant milžiniškos įkrovimo ir šiukšlių surinkimo stotelės, „Roidmi EVE Plus“ dizaino prasme yra visiškai standartinis produktas. Baltos ir juodos spalvos dizainas atrodo paprastai ir gražiai, o papildomi dizaino elementai suteikia tam tikro žavesio. Kaip jau minėjau, įkrovimo stotelei reikės gerai paieškoti vietos, kad būtų galima pastatyti be papildomų kliūčių, tačiau šis darbas tikrai bus vertas pastangų. Kodėl – sužinosite jau netrukus.

Valdymas

Kaip jau minėjau apžvalgos pradžioje, „Roidmi EVE Plus“ turi keletą svarbiausių mygtukų viršutinėje roboto dalyje – tai įjungimo, valymo ir grįžimo į įkrovimo stotelę. Tačiau visas šio roboto, kaip ir daugelio kitų, potencialas atsiskleidžia naudojantis programėle telefone. Ir čia yra keletas niuansų. Visų pirma, pasirūpinkite, kad įsirašėte tinkamą programėlę ir tuoj paaiškinsiu kodėl.

„Roidmi“ yra „Xiaomi“ ekosistemos produktas, tačiau geriausiai jis veikia su „Roidmi“, o ne „Xiaomi“ sukurta programėle. Testavimo pradžioje bandžiau naudotis „Mi home“ aplikacija, tačiau tuomet kildavo problemų išsaugant žemėlapius. Iš pradžių buvo visokių minčių, bet vėliau įvyko nušvitimas ir įsirašiau „Roidmi“ programėlę, kuri prieinama tiek „Android“, tiek ir „iOS“ telefonams. Ir visos problemos buvo išspręstos.

Kaip ir įprasta, pirmiausia susikuriame paskyrą, tada prijungiame siurblį prie Wi-Fi tinklo ir pradedame darbą. „Roidmi EVE Plus” valdymui skirtoje aplikacijoje galėsite sužymėti kambarius ir priskirti jiems skirtingus valymo režimus, jei yra toks pageidavimas. Taip pat lengvai galima nustatyti, kada robotui pradėti valymą, kuriomis savaitės dienomis ir panašiai.

Žinoma, „Roidmi“ programėlėje galėsite nustatyti ir zonas, kurių nenorėtumėte valyti ar susidėlioti išplėstinį valymo tvarkaraštį bei suteikti pavadinimus namuose esantiems kambariams. Aplikacijos dėka Jus pasieks ir programinės įrangos atnaujinimai, kas leis pilnavertiškai išnaudoti naująją pirkinį.

Naudojantis „Roidmi“ programėlę – jokių nusiskundimų neturiu. „Roidmi EVE Plus“ valdymas yra labai paprastas, o pati aplikacija – itin patogi. Dažnai, ypatingai su pigesniais siurbliais, kyla problemų jį susisieti su telefonu, tačiau šįsyk viskas pavyko iš pirmo karto. Galbūt, pagaliau, mane aplankė sėkmė, nesu tikras.

Veikimas

Tai, kad „Roidmi“ robotas dulkių siurblys yra galingas – puikiai iliustruoja jo specifikacijos. Šis produktas pasižymi 50W galia ir 2700Pa siurbimo slėgiu, kurį galima reguliuoti programėlės dėka. Ir nors tai yra daugiau nei daugelis kitų rinkoje esančių produktų, tačiau ne viskas auksas, kas auksu žiba.

Nors „Roidmi EVE Plus“ ir puikiai orientuojasi aplinkoje, tačiau, kad jo siurbimo rezultatai kažkuo nustebino – nepasakyčiau. Tiek po siurbimo, tiek ir po šlapio valymo, galima buvo rasti šiek tiek nešvarumų ant grindų. Tai būtų galima dovanoti kiek pigesniam produktui, tačiau „Roidmi“ pasiūlymas yra brangesnis nei vidutinių galimybių konkurentai. Būtent dėl to ir norėtųsi tikėtis nepriekaištingų rezultatų. Deja.

Verta paminėti ir tai, jog „Roidmi“ šį savo įrenginį aprūpino lazerinę LDS navigacijos technologija, o „EVE Plus“ naudoja 4.0 versiją. Visą gautą informaciją apdoroja SLAM algoritmas. Kaip jau minėjau, žemėlapių sudarymas ir orientacija aplinkoje – nepriekaištinga. Šis produktas be didesnio vargo pastebi įvairias kliūtis ir geba jų išvengti.

Jeigu ketinate naudoti šį siurblį ir šlapiam valymui, vertėtų žinoti, kad „Roidmi EVE Plus“ turi 250 ml vandens talpą, kuri gali būti kiek mažoka, jeigu gyvenate didesniame bute. Dar viena įdomi detalė – tai bene vienintelis dalykas, kurį Jums nuolatos teks daryti pačiam. Kaip jau minėjau, dulkių talpa yra išvaloma automatiškai, tačiau papildyti vandens talpą – teks Jums patiems. Galėtų būti sugalvotas sprendimas ir šiuo klausimu, tačiau čia jo nerasime.

Būtina trumpai aptarti ir įkrovimo stotelę, kuri skirta ir šiukšlių surinkimui. Ši stotelė, viduje, turi 3 litrų talpos atliekų maišelį, kurį gauname kartu su robotu. „Roidmi“ sako, kad šios talpos turėtų pakakti iki 60 dienų, tačiau tai patikrinti, bent jau man, yra kiek sunkiau.

„Roidmi EVE Plus“ mano namuose sukiojasi jau daugiau nei mėnesio ir kol kas ištuštinti šiukšlių maišelio dar neteko. Verta žinoti, jog atliekų ištraukimas iš pačio siurblio užtrunka maždaug 12 sekundžių ir tai ganėtinai triukšminga procedūra. Jeigu pats robotas veikia pakankamai tyliai, tai tos sekundės, kurios reikalingos jo išvalymui – gali prikelti ir iš kietesnio miego. Kaip bebūtų, tai tikrai geriau nei nuolatos pačiam valyti, tiesa?

Baterija

„Roidmi EVE Plus“ aprūpintas 5200 mAh talpos baterija ir galiu pasakyti, kad dėl šio roboto įkrovimo Jums tikrai nereikės sukti. Palyginimui, „Viomi SE“ roboto, kurio apžvalgą galėsite skaityti jau kitą savaitę, baterijos talpa siekia 3200 mAh, o daugelio lietuvio pamėgtas „Roborock S5 Max“ taip pat aprūpintas 5200 mAh akumuliatoriumi.

Mano gyvenamas plotas nėra labai didelis, o siurbiama erdvė dar kiek mažesnė. Vidutiniškai 35 kvad. metrams išsiurbti ir išplauti siurblys sunaudodavo 22 proc. baterijos energijos. Tokiu pat principu „EVE Plus“ galėtų pasirūpinti tvarka ir gerokai didesniame plote, o jau nekalbant apie tai, jog kai kurie iš Jūsų galbūt tiesiog siurbs ir nenaudos plovimo funkcijos.

Gamintojo teigimu, „Roidmi EVE Plus“ pilno įkrovimo pakanka 250 minučių darbo. 35 kvad. metrus išvalyti užtrunka maždaug 40 minučių. Net neabejoju, kad net ir 200 kvadratinių metrų patalpos šiam siurbliui būtų ne problema. Tiesa, tuomet reikėtų pasirūpinti vandens talpykla, kad jos pakaktų tokiam plotui išplauti, tačiau čia jau kiek kita tema.

Verdiktas

„Roidmi EVE Plus“ yra išties dėmesio vertas produktas, tačiau jis patenka į kiek brangesnių robotų siurblių lentyną. Jeigu nedegate noru nuolatos tvarkyti dulkių talpos – tai gali būti puikus pasirinkimas daugeliui, tačiau reikėtų nepamiršti keletos niuansų.

Visų pirma – Jums reikės papildomos vietos, kur galėtumėte pastatyti ganėtinai didelę įkrovimo stotelę, kuri taip pat turi ir šiukšlėms kaupti skirtą talpą. Dar vienas niuansas – kartais atliktas siurbimas gali būti ne idealus, o perkant įrenginį už tokią kainą, norisi pačių geriausių rezultatų. Kaip bebūtų, tai tikrai nėra tas dalykas, kuris turėtų Jus atbaidyti.

„Roidmi EVE Plus“ turi talpią bateriją, kuri iš esmės leis siurbti net ir didžiulius namus ar biuro patalpas. Pats siurblys nors ir nėra išskirtinis dizaino prasme, tačiau puikiai derės prie daugelio namų interjero. Ir, žinoma, didžiausias jo privalumas – Jums nereikės nuolatos jo prižiūrėti ir valyti dulkių talpos, kuria pasirūpins įkrovimo stotelė.

Šis „Roidmi“ robotas dulkių siurblys konkuruoja su tokiais produktais kaip „iRobot Roomba i7+“, kuris kainuoja daugiau nei 850 eurų, o žvelgiant į „EVE Plus“ kainą – tai gali būti neabejotinai naujasis Jūsų pirkinys. Panaudoję 001ROIDMI nuolaidos kodą, „Roidmi“ produktą iš oficialios gamintojo „Aliexpress“ parduotuvės dabar galite įsigyti už 421,90 euro. Norėdami pasinaudoti šiuo pasiūlymu – spauskite čia.

Privalumai

  • Paprastas, tačiau stilingas dizainas
  • Funkcionali ir lengvai perkandama „Roidmi“ programėlė
  • Itin talpi baterija
  • Savaime išvaloma dulkių talpa
  • Pakankamai tylus veikimas

Trūkumai

  • Triuškmingas šiukšlių ištraukimas iš siurblio
  • Gali kilti kėblumų naudojantis su „Mi Home“ programėle

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas