Amerikiečiui „Pokemon“ kortelės įsigijimas kainavo itin brangiai: itin retas pirkinys kainavo ne tik krūvą pinigų, bet ir laisvę

Lukas Snarskis

2022-03-08, 12:30

0 komentarų
Amerikiečiui „Pokemon“ kortelės įsigijimas kainavo itin brangiai: itin retas pirkinys kainavo ne tik krūvą pinigų, bet ir laisvę

Pomėgiai dažnai gali sukelti papildomų problemų daugeliui. Tuo neseniai įsitikinti galėjo Vinathas Oudomsine‘as, kurio susidomėjimas „Pokemon“ kortelėmis ir noras įsigyti itin retą Charizardo kortelę kainavo itin brangiai.

Iš Džordžijos kilęs 31 metų vyras buvo nuteistas kalėti 36 mėnesiams po to, kai panaudojo COVID-19 paramos pinigus tam, jog įsigytų itin retą „Pokemon“ kortelę. Tokį nuosprendį paskelbė JAV Teisingumo departamentas.

Pranešama, kad V.Oudomsine‘ui pavyko gauti valstybės skiriamą paramą verslui. Amerikietis prašė 85 tūkst. JAV dolerių kompensacijos, mat jis turi nedidelę įmonę, kurioje dirba 10 žmonių. Žinoma, jam pavyko gauti paramą, kuri skirta darbuotojų atlyginimams išmokėti arba nuomos išlaidos padengti. Tačiau pinigus panaudojo visai kitiems dalykams.

Pranešama, kad amerikietis „Pokemon“ kortelei įsigyti išleido net 57 789 JAV dolerius. Už šią sumą jam pavyko įsigyti pirmo leidimo kortelę su Charizardo atvaizdu ant jos. Dabar jau akivaizdu, kad ši kortelė jam kainuos gerokai daugiau nei jis iš pradžių tikėjosi.

JAV apygardos teismas V.Oudomsine‘ui skyrė 10 tūkst. JAV dolerių baudą, taip pat jis privalės grąžinti 85 tūkst. paramą ir dar praleis tris metus kalėjime. Negana to, atlikęs savo bausmę, jis dar tris metus bus prižiūrimas policijos pareigūnų. Ir lyg to būtų maža, amerikietis buvo priverstas perduoti „Pokemon“ kortelę prokurorams.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas