Atnaujinimo sulaukė „Google Photos“: kūrėjai pasiūlė naują galimybę, kuri sumažins vartotojų vargus iki minimumo ir leis viską atlikti automatiškai

Lina Snarskienė

2024-10-22, 07:15

0 komentarų

„Google“ kuria pačius įvairiausius produktus, paslaugas bei programinę įrangą. Bendrovės sukurtas paieškos mechanizmas yra naudojamas daugelio mūsų, o „Android“ operacinė sistema yra viena populiariausių pasaulyje. Kasmet „Google“ pristatė ir daugiau naujienų.

Prasideda MEGA ALIEXPRESS išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
Atnaujinimo sulaukė „Google Photos“: kūrėjai pasiūlė naują galimybę, kuri sumažins vartotojų vargus iki minimumo ir leis viską atlikti automatiškai

Anksčiau, kai naudojote „Google Photos“ naršyklės versiją ir norėjote sukurti atsarginę nuotraukų kopiją debesyje – turėjote rankiniu būdu pasirinkti ir įkelti vaizdus iš kompiuterio. Šio vargo nebeliks dėl naujos funkcijos, kuris leis jums automatizuoti šį procesą. Naujausias atnaujinimas „Google Photos“ naršyklėje dabar leis automatiškai kurti atsargines nuotraukų kopijas iš kompiuterio.

Su šia funkcija galėsite pasirinkti aplankus, iš kurių norite kurti atsarginę kopiją ir automatiškai įkels juose esančius vaizdus, kai naršyklėje apsilankysite puslapyje. Galite nustatyti automatinį aplanko atsarginių kopijų kūrimą apsilankę svetainėje www.photos.google.com ir pasirinkę naująją parinktį „Back up folders“, esančią meniu „Upload“. Tuomet būsite paprašyti pasirinkti aplanką ir suteikti leidimą peržiūrėti aplanke esančius failus kiekvieną kartą apsilankius puslapyje.

Nustatę šią funkciją, pasirinktą aplanką matysite iškylančiajame lange „Folder backup“. Šiame lange bus nurodytas atsarginės kopijos dydis ir įkeltų failų skaičius. Žinoma, taip pat galite pasirinkti pašalinti pasirinktą aplanką spustelėdami šalia jo esantį trijų taškų meniu mygtuką.

Tačiau tam, kad tai veiktų, reikia kartkartėmis apsilankyti „Google Photos“ tinklalapyje ir sukurti bei atnaujinti atsarginę aplankų kopiją. Galbūt tai nėra taip patogu, kaip foninis įkėlimas „Google Drive“, tačiau tai kur kas geriau nei tiesiog rankiniu būdu įkelti vaizdus iš kompiuterio.

Esu didelė gerbėja to, kad žmonės galėtų pasirinkti automatizavimą, kai tai įmanoma, o nuotraukų atsarginių kopijų kūrimas yra puikus dalykas, kurį galima automatizuoti.

Pastaruoju metu „Google Photos“ savo funkcijų rinkinį papildė daugybe puikių naujovių. Pavyzdžiui, man labai patinka šiuo metu „Google“ kuriama galimybė atskirti dirbtinio intelekto sukurtus vaizdus nuo tikrų. Be to, „Google Photos“ vietoj funkcijos „Memories“ ruošiasi pridėti funkciją „Timeline“, kuri taip pat gana įdomi.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas