Daugelio lietuvių naudojama susirašinėjimų programėlė sulaukė didelių naujienų: nuo šiol pasiūlys ne tik saugesnę susirašinėjimo galimybę, bet ir galimybes, kurių daugelis laukė jau seniai

Arnas Balčiūnas

2023-12-25, 16:31

2 komentarai (-ų)

Socialinis tinklas „Facebook“ yra vienas populiariausių Lietuvoje. Kompanijos „Meta“ valdoma platforma nuolat sulaukia įvairiausių atnaujinimų, o pasikeitimai dažnai pasiekia ir „Messenger“ programėlę. Pastaroji daugelio pamėgta dėl lengvos galimybės pasiekti savo draugus ar pažįstamus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Daugelio lietuvių naudojama susirašinėjimų programėlė sulaukė didelių naujienų: nuo šiol pasiūlys ne tik saugesnę susirašinėjimo galimybę, bet ir galimybes, kurių daugelis laukė jau seniai

„Facebook Messenger“ platformą valdanti bendrovė „Meta“ atnaujino šią aplikaciją bei pasiūlė naujo funkcijų, o bene ryškiausias atnaujinimas – pagal nutylėjimą įjungtas „end-to-end“ šifravimas. Šis naujinys jau pasiekia vartotojus, tačiau jis vykdomas pakopomis, todėl kai kuriems dar gali tekti luktelėti keletą dienų.

Nuo šiol visos jūsų „Messenger“ platformoje išsiųstos žinutės bus šifruojamos ir tik jūs ir gavėjas galėsite perskaityti šias žinutes. Tai didelis žingsnis teisinga linkme, nes dauguma konkuruojančių žinučių siuntėjų, ne tik tie, kurie orientuoti į privatumą, jau siūlo galutinį šifravimą. Tai, žinoma, suteiks papildomo saugumo vartotojams.

Ir tai nėra vienintelė naujiena, kuri pasiekia „Facebook Messenger“ naudotojus. Nuo šiol veikia ir galimybė, kuri leidžia redaguoti išsiųstas žinutes, taip pat galima siųsti pradingstančias žinutes ar netgi paslėpti informaciją apie tai, jog jūs jau perskaitėte gautus pranešimus. Tiesa, redaguoti išsiųstas žinutes galite tik per pirmąsias 15 minučių nuo išsiuntimo.

„Meta“ taip pat patobulino balso žinučių siuntimo galimybę. Nuo šiol „Messenger“ programėlėje gautas žinutes jūs galite klausyti 1,5 arba 2 kartus greičiau, o nepabaigus išklausyti – pratęsti klausymą nuo tos vietos, kur paskutinį kartą sustojote.

Pranešama, jog dabar galėsite matyti aukštesnės raiškos nuotraukas bei vaizdo įrašus, o „Meta“ dabar testuoja ir aukštos kokybės nuotraukų bei vaizdo įrašų pateikimą. Tiesa, kol kas ši galimybė prieinama tik labai ribotai „Messenger“ naudotojų daliai. „Meta“ šią galimybę pristatyti visiems vartotojams turėtų kiek vėliau, kuomet bus atlikti visi reikiami bandymai.

2 komentarų

Monica

Noriu kad pašalintu messenger contacts jos nereikia bent man neina iš contacts trinti žmonių vardus iš draugų sarašo

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas