E.Musko pareiškimai ir vėl drebina internetą: po paskutinių „Apple“ naujienų pristatymo – itin skambūs JAV milijardieriaus grasinimai

Technews.lt

2024-06-12, 17:15

0 komentarų

Apie „Apple“ partnerystę su „OpenAI“ pirmadienį vykusioje pasaulinėje programuotojų konferencijoje buvo kalbama tik apie dvi minutes. „Apple“ integruoja „ChatGPT“ į „Siri“, tačiau tai bus neprivaloma funkcija.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
E.Musko pareiškimai ir vėl drebina internetą: po paskutinių „Apple“ naujienų pristatymo – itin skambūs JAV milijardieriaus grasinimai

Jei „Siri“ nuspręs, kad tai padės atsakyti į užklausą, asistentas pirmiausia paprašys naudotojo leidimo prisijungti prie pokalbių roboto. Naudotojai taip pat turės patvirtinti, kad sutinka siųsti nuotraukas, PDF ar kitus dokumentus į „ChatGPT“.

„Apple“ šią partnerystę pristato kaip saugesnį, labiau į privatumą orientuotą dirbtinio intelekto naudojimo būdą, tačiau E. Musk nėra tuo įsitikinęs. „Jei „Apple“ integruos „OpenAI“ operacinės sistemos lygmeniu, mano įmonėse bus uždrausta naudoti „Apple“ įrenginius. Tai nepriimtinas saugumo pažeidimas“, – rašė jis „X“ pranešime.

Kitame įraše E. Muskas rašė, kad visi jo įmonių lankytojai turės atiduoti savo „Apple“ įrenginius prie durų, kur jie bus laikomi Faradėjaus narve.

„Akivaizdus absurdas, kad „Apple“ nėra pakankamai protinga, kad sukurtų savo dirbtinį intelektą, tačiau kažkaip sugeba užtikrinti, kad „OpenAI“ apsaugos jūsų saugumą ir privatumą!“ pridūrė E. Muskas.

„Apple“ rašo, kad naudotojams, kurie naudojasi „ChatGPT“, įdiegtos privatumo apsaugos priemonės, įskaitant IP adresų paslėpimą ir tai, kad „OpenAI“ nesaugo užklausų. Funkcija bus įdiegta „iOS 18“, „iPadOS 18“ ir „macOS Sequoia“ vėliau šiais metais, o naudotojai gali ja naudotis nemokamai, nesikurdami paskyros – „ChatGPT“ abonentai gali prijungti savo paskyras ir naudotis mokamomis funkcijomis.

E. Musk buvo vienas iš „OpenAI“ įkūrėjų, rėmėjų ir pirmųjų valdybos narių, tačiau 2018 m. pasitraukė iš bendrovės dėl, jo teigimu, interesų konflikto su „Tesla“. Šių metų pradžioje jis padavė įmonę ir generalinį direktorių Sam Altman į teismą, teigdamas, kad pažeidžiami pirminiai susitarimai, nes pelnas iškėltas aukščiau už žmonijai naudingo dirbtinio intelekto kūrimą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas