E.Musko sprendimas ir vėl sukėlė diskusijų audrą: „Twitter“ platformos logotipą pakeitė milijardieriaus nuolat reklamuojamos monetos simbolis

Arnas Balčiūnas

2023-04-04, 11:42

0 komentarų

Elonas Muskas nuolat atsiduria dėmesio centre ir dažnai gali susidaryti vaizdas, jog jis tiesiog negali išvengti didžiulio atgarsio sulaukusių kalbų. JAV milijardieriaus komentarai dažnai išsiskiria išskirtiniu požiūriu, o dabar jis ir vėl dėmesio centre.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
E.Musko sprendimas ir vėl sukėlė diskusijų audrą: „Twitter“ platformos logotipą pakeitė milijardieriaus nuolat reklamuojamos monetos simbolis

JAV milijardieriaus Elono Musko veiksmai ir vėl sukėlė diskusijų audrą. Vakar, pirmadienį, jo valdomo socialinio tinklo „Twitter“ logotipas, kur vaizduojamas mėlynas paukštis, buvo pakeistas į skaitmeninės valiutos logotipą, kur atvaizduojamas Šiba inu veislės šuo. Tai ir vėl turėjo įtakos „Dogecoin“ vertei.

Pranešama, kad pastarasis E.Musko veiksmas pakėlė šios kriptovaliutos vertę daugiau nei 30 proc. Naujasis „Twitter“ savininkas jau ne vienerius metus reklamuoja „Dogecoin“, kuris buvo sukurtas dar 2013 metais. JAV milijardierius periodiškai apie šią monetą parašo savo „Twitter“ paskyroje. Remiantis CoinMarketCap.com duomenimis, pastarojo kriptovaliuta yra aštunta vertingiausia rinkoje.

Verta pastebėti, kad tokie E.Musko veiksmai yra siejami su teisme pasirodžiusiu „Dogecoin“ investuotojų ieškiniu, kuriame prašoma iš milijardieriaus priteisti 258 mlrd. JAV dolerių dėl tariamos piramidės schemos, o taip pat ir rinkos manipuliacijos, kuri nulėmė pastarosios kriptovaliutos vertės šuolį. Praėjusį penktadienį, „Twitter“ vadovo advokatai kreipėsi į teismą, prašydami atmesti šį ieškinį.

Praėjusių metų birželį „Reuters“ pranešė, kad pagal skundą ieškovai teigia, kad Muskas žinojo, jog nuo 2019 metų kriptovaliuta neturi jokios vertės, tačiau skatino kitus įsigyti „Dogecoin“, siekdamas iš to pasipelnyti.

„Muskas panaudojo savo, kaip turtingiausio pasaulio žmogaus, pjedestalą, kad galėtų valdyti „Dogecoin“ piramidės schemą ir ją manipuliuoti, siekdamas pelno, viešumo ir pramogų“, – teigiama teismo gautuose dokumentuose.

E.Musko ir „Teslos“ teisininkų komanda ieškinio kaltinimus pavadino „išgalvotu grožinės literatūros kūriniu“, o vertindami jo skelbiamas žinutes „Twitter“ platformoje, pastebėjo, kad jos yra nekenksmingos ir „dažnai netgi kvailo turinio“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas