Elono Musko efektas: Nuo to laiko kai įsigijo „X“, naudotojų skaičius JAV sumažėjo penktadaliu

MiTech.lt

2024-03-28, 13:00

0 komentarų

2022 metais socialinis tinklas „X“, kuris daugumai dar gali būti žinomas „Twitter“ pavadinimu, prarado beveik 15 mln. vartotojų, o žiniasklaidoje šmėžavo naujienos apie netikėtai iš įmonės atleistus tūkstančius darbuotojų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Elono Musko efektas: Nuo to laiko kai įsigijo „X“, naudotojų skaičius JAV sumažėjo penktadaliu

Remiantis „Sensor Tower“ duomenimis, „X“ naudotojų bazė JAV mažėjo kiekvieną mėnesį nuo pirmojo pilno Musk vadovavimo mėnesio. Vasario mėnesį buvo 27 mln. aktyvių kasdienių naudotojų, t. y. 27 proc. mažiau nei 2022 metų lapkritį. Taip pat stebimas 18 proc. sumažėjimas, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

Bendrovė „Sensor Tower“ priduria, kad pasaulinis „X“ naudotojų skaičius taip pat sumažėjo, nors ir ne taip smarkiai – 15 proc. iki 174 mln. Jos pasauliniai naudotojų skaičiai Elono Musko valdymo laikotarpiu kiekvieną mėnesį, išskyrus vieną, nekito arba mažėjo.

E. Muskas gali guostis tuo, kad nors „X“ naudotojų skaičius sumažėjo labiausiai iš didžiųjų socialinės žiniasklaidos programėlių, visų jos konkurentų JAV naudotojų skaičius, palyginti su 2022 m. lapkričio mėn. taip pat mažėjo. Antrą didžiausią nuosmukį patyrė „TikTok“ – 9,5 proc., toliau seka „Instagram“ (4,4 proc.), „Snapchat“ (1,7 proc.) ir „Facebook“ (0,6 proc.). Priešingai nei „X“, visų programėlių pasaulinių naudotojų skaičius per tą patį laikotarpį augo.

„X“ turi savi įžvalgas dėl naudotojų mažėjimo. Bendrovė teigė, kad kiekvieną dieną platforma naudojasi 250 mln. žmonių, o kiekvieną mėnesį joje apsilanko 550 mln. lankytojų. „X“ pridūrė, kad tiek vidutinis kasdien platformoje praleidžiamas laikas, tiek aktyvių naudotojų kasdien praleidžiamos minutės per metus išaugo.

E. Muskas atsakė į tai „X“ įrašu, kuriame nurodė, kad mažėja „senosios žiniasklaidos“ naudotojų. Sekmadienį jis paprašė „X“ naudotojų siųsti platformos nuorodas draugams, kuriuos „vis dar klaidina senoji žiniasklaida“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas