„Facebook“ ir „Instagram“ valdytojai imasi rimtų priemonių: „Meta“ valdomuose socialiniuose tinkluose atsiras specialus žymėjimas, sužinokite, kam jis bus skirtas

Artūras Nalivaiko

2024-02-11, 16:36

0 komentarų

Socialinis tinklas „Facebook“ yra vienas populiariausių Lietuvoje. Kompanijos „Meta“ valdoma platforma nuolat sulaukia įvairiausių atnaujinimų, tačiau ne visi jie patinka vartotojams. Dabar ruošiami pakeitimai, kurie palies daugelį bendrovės valdomų platformų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Facebook“ ir „Instagram“ valdytojai imasi rimtų priemonių: „Meta“ valdomuose socialiniuose tinkluose atsiras specialus žymėjimas, sužinokite, kam jis bus skirtas

Socialiniuose tinkluose „Facebook“, „Instagram“ ir „Threads“ netrukus turėtų atsirasti naujas žymėjimas. Pranešama, jog „Meta“ ketina naudoti specialią žymę vaizdams, kurie yra sukurti dirbtinio intelekto. Pastaruoju metu tokie vaizdai šiose platformose yra pastebimi vis dažniau.

„Meta“ siekia, jog socialinių tinklų vartotojai galėtų atpažinti kurie vaizdai yra sukurti dirbtinio intelekto, o kurie iš jų – realūs. Vienas iš kompanijos vadovų Nickas Cleggas tikino, kad daugelis dirbtinio intelekto sukurtų vaizdų atrodo kaip tikros nuotraukos ir būtent dėl šios priežasties nuspręsta imtis atskiro žymėjimo.

N.Cleggas atskleidė, jog „Facebook“, „Instagram“ ir „Threads“ bus žymimi vaizdai, kurie yra sukurti naudojant „OpenAI“, „Microsoft“, „Adobe“, „Midjourney“, „Shutterstock“ ir „Google“ platformose.

Verta pastebėti, jog galima dirbtinio intelekto žala yra viena aktualiausių temų technologijų pasaulyje. Daugelis atkreipia dėmesį į tai, kad generatyvinio dirbtinio intelekto sukurtos nuotraukos atrodo vis tikroviškesnės ir dažnai tampa sunku atskirti tokius vaizdus nuo realių.

„Meta“ atstovas atkreipė dėmesį ir į tai, jog šiuo metu yra susiduriama su problemomis kuriant žymėjimo priemones vaizdo ar garso įrašams. Teigiama, kad tokius sprendimus sukurti yra žymiai sudėtingiau, tačiau ateityje bus naudojami ir jie.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas