Tai sukėlė internautų sąmyšį: visame pasaulyje buvo sutrikusi „Facebook“, „Messenger“ ir „Instagram“ platformų veikla

Lukas Snarskis

2024-03-05, 18:16 (atnaujinta 2024-03-05, 18:47)

1 komentaras

Antradienio popietę, kovo 5 dieną, sutriko „Meta“ valdomų platformų veikla visame pasaulyje. Pirmieji skundai dėl to užfiksuoti maždaug 17:00 val. Lietuvos laiku. Dešimtys tūkstančių vartotojų visame pasaulyje susidūrė su problemomis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Tai sukėlė internautų sąmyšį: visame pasaulyje buvo sutrikusi „Facebook“, „Messenger“ ir „Instagram“ platformų veikla

Lietuvoje ir užsienyje populiarias socialinių tinklų platformas valdanti bendrovė „Meta“ antradienio popietę susidūrė su problemomis. Daugiau nei valandai laiko buvo sutrikęs „Messenger“, „Instagram“ ir „Facebook“ veikimas. Neveikė nei programėlės nei interneto naršyklėse prieinami puslapiai.

Pirmieji skundai dėl to užfiksuoti maždaug 17:00 val. Lietuvos laiku. Dešimtys tūkstančių vartotojų visame pasaulyje susidūrė su problemomis prisijungianti prie „Meta“ valdomų socialinių tinklų. Vartotojų nusiskundimai apie tai užplūdo iš viso pasaulio – su problemomis susiduriama Europoje, JAV, Azijoje bei kituose regionuose.

Praėjus kone valandai po sutrikimų, „Meta“ komunikacijos vadovas Andy Stone‘as pasidalino trumpu įrašu socialiniame tinkle „X“. Bendrovės atstovas patikino, jog yra žinoma apie sutrikusių paslaugų veikimą ir šiuo metu dirbama, bandai išspręsti problemą. Neilgai trukus, sutrikimai buvo pašalinti.

Deja, tačiau kol kas nėra žinoma su kokiomis problemomis susidūrė „Meta“. Verta paminėti ir tai, jog sutrikimai palietė ir „WhatsApp Business“ sąsają. „Downdetector", kur stebima internetinių platformų sutrikimus, buvo apie 200 pranešimų, kurie susiję su „WhatsApp“ sutrikimus.

Šis sutrikimas buvo viena iš populiariausių temų socialiniame tinkle „X“, kur buvo paskelbta daugiau nei 300 tūkst. įrašų, susijusių su „Messenger“, „Instagram“ ir „Facebook“ veikla.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas