„Facebook“ lietuviams suteikė išskirtinę galimybę: galite ant trijų raidžių pasiųsti rusų karius, o V.Putiną – myriop

Lukas Snarskis

2022-03-11, 11:05 (atnaujinta 2022-03-11, 11:11)

2 komentarai (-ų)
„Facebook“ lietuviams suteikė išskirtinę galimybę: galite ant trijų raidžių pasiųsti rusų karius, o V.Putiną – myriop

Rusijos pradėtas karas Ukrainoje pakeitė daugelio gyvenimus ir įprastą gyvenimo ritmą visame pasaulyje. Keičiasi ir taisyklės internete, kur pastebimas aktyvus vartotojų įsitraukimas į pastarąsias savaites vykstančius įvykius. Pakeitimus atlieka ir „Meta“, kuri valdo tokius socialinius tinklus kaip „Facebook“ ar „Instagram“.

Pranešama, kad bendrovė atlieka vidaus politikus pakeitimus, kurie leis vartotojams skelbti turinį, kuris įprastiniu atveju yra draudžiamas. Kai kuriose šalyse „Facebook“ leis raginimus pakenkti Rusijos kariams, politikams ar net linkėti jiems mirties. Pirmieji apie tai pranešė „Reuters“, kur buvo atskleidžiami vidiniai kompanijos darbuotojų susirašinėjamai.

Moderatoriams išsiųstuose laiškuose teigiama, kad norai pasiųsti Rusijos ar Baltarusijos prezidentus myriop bus leidžiami, tačiau juose negali būti jokių indikacijų į smurtą eiliniams rusams ar baltarusiams. Šiuos pakeitimus pakomentavo ir „Meta“ atstovas Andy Stone‘as.

„Dėl Rusijos invazijos į Ukrainą priėmėme laikiną sprendimą atsižvelgti į politinės išraiškos formas, kurios paprastai pažeidžia mūsų taisykles, pavyzdžiui, smurtinės kalbos, tokios kaip „mirtis rusų įsibrovėliams“. Vis tik, neleisime analogiškų smurtinių raginimų, kuomet tai liečia rusų civilius“, - portalui „The Verge“ kalbėjo „Meta“ atstovas.

Skelbiama, jog tokie socialiniai tinklų pokyčiai bus taikomi Ukrainoje, Rusijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Estijoje, Slovakijoje, Vengrijoje, Rumunijoje ir Lietuvoje.

Įdomu tai, jog „Facebook“ bendruomenės standartai yra nuolat atnaujinami nuo tada, kai jie tapo viešai prieinami visiems 2018 metais. Naujausi „Meta“ pakyčiai dar kartą įrodė, jog į turinį yra atsižvelgiama gerokai lanksčiau nei anksčiau, o taip pat įvertinamos ir tam tikros aplinkybės, atsižvelgiant į aktualijas pasaulyje.

2 komentarų

J

Tegul Dievas nubaudžia kaltuosius nks neturi teisės atimti žmogui gyvybę tebūnie pasaulyje taiką!!!

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas