„Gmail“ naudotojai turėtų reaguoti nedelsiant: „Google“ imasi pokyčių, kurie kai kuriems vartotojams gali kainuoti labai brangiai

Lukas Snarskis

2023-05-17, 07:16

0 komentarų

Po Elono Musko pranešimo, jog socialiniame tinkle „Twitter“ bus šalinamos neaktyvios paskyros, analogišką informaciją paskelbė ir „Google“. Pranešama, jog JAV technologijų milžinė jau netrukus ketina pradėti senų ir nenaudojamų „Gmail“ paskyrų šalinimą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Gmail“ naudotojai turėtų reaguoti nedelsiant: „Google“ imasi pokyčių, kurie kai kuriems vartotojams gali kainuoti labai brangiai

Savo tinklaraštyje, „Google“ atstovai aiškina, jog pagrindinė neaktyvių paskyrų šalinimo priežastis yra ta, kad tai turėtų padėti apsaugoti vartotojus nuo paskyrų vagysčių ar galimų sukčiavimo atvejų. Remdamasi savo vidine analize, „Google“ teigia, kad nenaudojamose paskyrose bus nustatytas 2 etapų patikrinimas, yra daugiau nei 10 kartų mažesnė, palyginti su aktyviomis paskyromis.

Atsižvelgiant į tai, jog su „Google“ paskyra galima ne tik tikrinti el. laiškus ir prisiminti visas „YouTube“ prenumeratas - jomis galima naudotis kaip slaptažodžių tvarkykle ir prisijungti prie daugybės trečiųjų šalių paslaugų, greičiausiai turite vieną ar dvi senas paskyras, kurių nenorite ištrinti.

Gera žinia ta, jog „Google“ kol kas neketina pašalinti nei vienos paskyros, o šis procesas prasidės kiek vėliau. Kaip teigiama pranešime, šis procesas turėtų būti pradėtas tik šių metų pabaigoje, gruodžio mėnesį. Taigi bent iki to laiko turite prisijungti prie paskyros tam, kad ji nebūtų ištrinta.

Tiesa, prieš ištrinant paskyrą, „Google“ atstovai patikino, kad likus dar keletui mėnesių iki paskyros ištrynimo išsiųs kelis pranešimus - ir į patį el. paštą, ir į jos atkūrimo el. pašto adresą, jei toks buvo nurodytas. Mažai tikėtina, jog „Google“ gali staiga persigalvoti ir tiesiog pašalinti jūsų ar kitų asmenų paskyras, be jokių perspėjimų.

Kaip apsaugoti savo „Gmail“ paskyrą nuo ištrynimo?

Norint išsaugoti savo paskyrą ir turėti galimybe ja naudotis toliau – reikia prie jos prisijungti bent kartą per dvejus metus. Be to, „Google“ laikys paskyrą aktyvia, jei prisijungę prie paskyros atliksite tokius veiksmus kaip el. laiškų tikrinimas ar siuntimas, pasinaudosite prieiga prie „Google Drive“ ar žiūrėsite „YouTube“ vaizdo įrašus.

Verta paminėti ir tai, jog jei per savo „Google“ paskyrą esate nustatę aktyvią prenumeratą, pavyzdžiui, „Google One“, trečiosios šalies naujienų leidinio arba programos, pavyzdžiui, vienos iš geriausių transliacijos paslaugų, prenumeratą, „Google“ taip pat laikys jūsų paskyrą aktyvia.

Pastebima ir tai, jog šie pakeitimai negalioja paskyroms, kurios sukurtos organizacijoms, pavyzdžiui, mokykloms, įmonėms ir pan. „Google“ neketina šalinti tokių paskyrų.

Jei turite kelias „Google“ paskyras, rekomenduotume jas nustatyti taip, kad dažniausiai naudojamas adresas būtų atkuriamasis el. paštas paskyroms, kuriomis nesinaudojate dažnai. Tokiu būdu, jei pamiršite išlaikyti aktyvią paskyrą, turėtumėte matyti „Google“ įspėjamuosius pranešimus, kurie primins, kad reikia ja naudotis, kol ji neišnyko visiems laikams.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas