„Google“ imasi visų įmanomų priemonių: bendrovė desperatiškai bando priversti jus naudotis mokama „YouTube“ prenumerata, dabar pasitelkiama ir nauja galimybė

Lina Snarskienė

2024-09-27, 17:55

0 komentarų

„Google“ jau kuris laikas kovoja su tais vartotojais, kurie naudojasi „YouTube“ platforma su įjungta reklamų blokavimo priemone. Internautai neseniai pastebėjo ir dar vieną gudrybę – naudojant tokias priemones vaizdo įrašai kraunasi gerokai lėčiau nei turėtų. Tačiau ir tai dar ne viskas.

DIDŽIULĖS „ALIEXPRESS“ NUOLAIDOS IŠMANIESIEMS TELEFONAMS - ĮSIGYKITE NAUJĄ ĮRENGINĮ UŽ ŽENKLIAI MAŽESNĘ KAINĄ JAU DABAR!
„Google“ imasi visų įmanomų priemonių: bendrovė desperatiškai bando priversti jus naudotis mokama „YouTube“ prenumerata, dabar pasitelkiama ir nauja galimybė

Nemokamoje vaizdo turinio platformoje daugėja reklamų, o tiems, kurie naudojasi blokavimo priemonėmis – kyla papildomų iššūkių. „Google“ naudoja visas įmanomas priemones, kad tik „YouTube“ naudotojai įsigytų „Premium“ planą.

Padidinusi prenumeratos kainas, dabar „YouTube“ nori „Premium“ naudotojams suteikti dirbtinio intelekto patirtį, kurios negaus prenumeratos neturintys vartotojai. Anksčiau buvusi eksperimentiniame etape, naujoji DI pokalbių priemonė dabar plačiai prieinama „YouTube Premium“ naudotojams JAV rinkoje. Tačiau ji prieinama tik „Android“ programėlėje.

Vartotojai gali įjungti įrankį ir išsamiau tyrinėti vaizdo įrašus. Pavyzdžiui, jei žiūrite receptą, galite užduoti tokius klausimus kaip kokius ingredientus jie naudoja? Taip pat galite paprašyti apibendrinti vaizdo įrašą arba rekomenduoti susijusį turinį.

Norėdami naudotis naujuoju įrankiu, bakstelėkite po vaizdo įrašų grotuvu esantį mygtuką „Ask“. Tada galite pasirinkti vieną iš užuominų arba pateikti savo klausimą. Principas panašus į „Google Photos“ funkciją „Ask photos“. Naudojant „Gemini“ funkciją Ask photos“ galima bendrauti su šia nuotraukų programa natūralia kalba.

Atrodo, kad „Google“ siekia įdiegti panašias dirbtinio intelekto priemones visame savo programinės įrangos paslaugų ir įrenginių portfelyje, kad jos taptų patrauklesnės mokantiems klientams. Ar dirbtinis intelektas yra pakankamai patraukli priežastis, kad ateityje įsigytumėte „YouTube Premium“ arba mokėtumėte daugiau už paslaugą?

Pranešama apie prenumeratos kainų pakėlimą

„YouTube“ platformos vartotojai visoje Europoje praneša apie gerokai padidėjusias individualių ir šeimos planų kainas. Panašu, kad „Google“ valdomoje vaizdo įrašų platformoje taikomas visuotinis kainų pakėlimo procesas ir tai palies visus naudotojus.

Pranešama, jog „YouTube“ prenumeratoriai gauna el. laiškus, kuriuose informuojami apie netrukus įsigaliosiančius pakeitimus. Asmeninio ir šeimos planų kainos turėtų kilti jau nuo lapkričio mėnesio, o tai, žinoma, palies ir šios platformos naudotojus Lietuvoje.

Belgijoje, Nyderlanduose ir Italijoje už šeimos planą netrukus teks susimokėti net 26 eurus, nors dabar tokia prenumerata kainuoja nuo 18 eurų, o individualaus plano kaina nuo 12 eurų išaugs iki 14. Apie analogiškus pokyčius pranešama ir Šveicarijoje, Švedijoje, Norvegijoje bei kitose valstybėse.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas