„Google Translate“ pagaliau sulauks pokyčių, tačiau juos išbandyti galės ne visi

Lukas Snarskis

2021-08-05, 07:15 (atnaujinta 2022-12-07, 13:09)

0 komentarų
„Google Translate“ pagaliau sulauks pokyčių, tačiau juos išbandyti galės ne visi

JAV milžinės „Google“ sukurta vertimo aplikacija yra viena naudingiausių programų - ypač tiems, kurių profesinė veikla susijusi su įvairiomis kalbomis parašytų dokumentų tvarkymu. Jos mobilioji versija palaiko klaviatūros, mikrofono ir fotoaparato naudojimą įvedant ar įkeliant norimą turinį, ir panašu, kad jos kūrėjai jau netrukus, pirmą kartą per kelerius metus, visiškai peržiūrės aplikacijoje esančią vartotojo sąsają.

Nors „Google Translate“ įrankis kartkartėmis gauna naujų funkcijų, pavyzdžiui, galimybę perrašyti kalbą į tekstą realiuoju laiku, tiesa ta, kad įrankio kūrėjai ilgą laiką neatnaujino pačios vartotojo sąsajos. Pasirodo, kad jau netolimoje ateityje gali atsirasti visiškai naujas dizaino variantas, kuris, tikriausiai bus pasiekiamas naujiems „Google“ išmaniesiems įrenginiams.

Naujienų portalo „XDA Developers“ entuziastai tradiciškai „išardė“ šį savaitgalį išleistą naują programinės įrangos „Google Translate 6.21“ rinkinį. Būtent tuo metu ir paaiškėjo, kad jame yra visiškai atnaujinta vartotojo sąsajos versija. tačiau ją įjungus ši yra beveik nefunkcionuojanti (kaip pavyzdžiui, dauguma svarbių aplikacijos mygtukų dar neveikia). Visgi, jau dabar galima apytiksliai įvertinti, kaip produktas atrodys netolimoje ateityje.

Sprendžiant iš ekrano kopijų, naujoji vartotojo sąsaja suteikia patogesnį valdymą telefonu naudojantis net ir viena ranka – kameros, mikrofono ir kalbų perjungimo mygtukai buvo perkelti į ekrano apačią. Meniu mygtukai buvo pašalinti – dabar jame galime rasti kitokių punktų, tokių kaip „Frazių knyga“, „Išsaugotos frazės“, „Vertimas neprisijungus“ bei „Nustatymai“. Matyt, šias funkcijas galima įjungti naudojant mygtuką „Daugiau“ (angl. More), esantį apatiniame dešiniajame kampe. Kairėje esančioje ekrano kopijoje rodoma dabartinė vartotojo sąsajos versija.

Kaip teigia „XDA Developers“, išties gana tikėtina, kad naujoji versija bus prieinama tik „Google Pixel 2021“ išmaniesiems telefonams. Pirmiausiai šią aplikaciją gaus dar nepasirodęs „Pixel 6“, veikiantis su „Android 12“ operacine sistema. Išskirtinės funkcijos ir vartotojo sąsajos jau tapo įprastu reiškiniu įmonės firminiuose įrenginiuose.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas