Įkalta paskutinė vinis į „Twitter“ karstą: senasis socialinio tinklo domenas jau atlieka peradresavimą į naująjį x.com

Lukas Snarskis

2024-05-19, 12:00

0 komentarų

2022 metais socialinis tinklas „X“, kuris daugumai dar gali būti žinomas „Twitter“ pavadinimu, prarado beveik 15 mln. vartotojų, o žiniasklaidoje šmėžavo naujienos apie netikėtai iš įmonės atleistus tūkstančius darbuotojų.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Įkalta paskutinė vinis į „Twitter“ karstą: senasis socialinio tinklo domenas jau atlieka peradresavimą į naująjį x.com

Dar praėjusių metų liepą, Elonas Muskas paskelbė apie savo planus pakeisti „Twitter“ pavadinimą į „X“. Šis socialinis tinklas jau kuris laikas buvo vadinamas būtent šiuo vardu, o dabar žengtas ir dar vienas žingsnis. Iki šiol naudotas twitter.com domenas dabar nukreipia į x.com.

Anksčiau x.com nuorodos nukreipdavo į twitter.com, nors paslaugos vartotojo sąsajoje jau kelis mėnesius buvo rodomas naujasis pavadinimas. Prieš keletą dienų pats E.Muskas pergalingai paskelbė, kad visos pagrindinės sistemos dabar naudoja x.com domeną.

Tai veikiausiai yra paskutinė vinis į „Twitter“ karstą. x.com yra nuostabus domeno vardas, turint omenyje, kad tai tik vienas iš 26 egzistuojančių vienažodžių domenų anglų kalba. Reikėtų nepamiršti ir E.Musko ambicijų savo valdomą socialinį tinklą paversti platforma viskam, visai kaip „WeChat“ Kinijoje.

Toks prekės ženklo pakeitimas gali būti naudingas ir dėl to, kad prarandama asociacija su „Twitter“ - pavadinimu, kuris įvairiais praeities laikotarpiais buvo tapatinamas su kontroversijomis dėl jo kalbos politikos.

Taigi, turime gerą bendrinį, bet iš karto įsimenamą prekės ženklą, gana unikalų domeno vardą ir labai didelius užmojus - jei tai būtų Silicio slėnio startuolis, niekaip nesusijęs su E.Musku, visas internetas jį išreklamuotų iki Marso ir atgal. Ir vis dėlto atrodo, kad visi internete labai nekenčia šio prekės ženklo keitimo.

O ką apie tokius pokyčius manote jūs? Ar reikėjo keisti pavadinimą iš „Twitter“ į „X“? Parašykite komentarą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas