Kai kompanijos išklauso vartotojų norų: „WhatsApp“ pagaliau sulaukė visų laukto atnaujinimo

Leonardas Sindaravičius

2021-11-10, 10:30 (atnaujinta 2023-03-04, 18:14)

0 komentarų
Kai kompanijos išklauso vartotojų norų: „WhatsApp“ pagaliau sulaukė visų laukto atnaujinimo

Iki šiol viena populiariausių susirašinėjimo programėlių, „WhasApp“, turėjo vieną nemenką trūkumą, kurį pajuto tik tie vartotojai, kurie mėgsta susirašinėti naudodami kompiuterį. „Facebook“ priklausanti aplikacija galėjo būti naudojama kompiuteryje tik tuo atveju, jei naudotojo išmanusis telefonas yra prijungtas prie interneto. Anksčiau šiais metais aplikacijos kūrėjai žadėjo tai pakeisti, o dabar galiausiai pasirodė tai įgalinantis atnaujinimas.

Nuo šiol prie interneto prijungtas išmanusis telefonas nebus būtina sąlyga „WhatsApp“ naudojimui naršyklėje - tai buvo būtina tam, kad aplikacija gebėtų realiu laiku sinchronizuoti naudotojų pokalbius. Kūrėjams prireikė keletos mėnesių testavimo, kol pavyko panaikinti būtinybę turėti telefoną su internetu susirašinėjimų sinchronizacijai, tačiau dabar net jei Jūsų telefonas bus išjungtas ar išsikrovęs, galėsite atsakyti į žinutes naudodami kompiuterį.

Kol kas vienintelis ribojimas yra tai, kiek įrenginių gali būti prisijungę prie vienos paskyros - vienu metu galėsite būti prisijungę prie „WhatsApp“ ne daugiau nei keturiuose įrenginiuose. Kad pasinaudotumėte nauja funkcija, sulaukę aplikacijos atnaujinimo turėtumėte susirasti „Linked Devices“ nustatymą, kuriame galėsite atsijungti iš visų prijungtų įrenginių ir pridėti kitus savo įrenginius rankiniu būdu - tik tuomet visuose prietaisuose „WhatsApp“ veiks nepriklausomai nuo Jūsų telefono.

Kaip ir kiekviena nauja funkcija, ši atkeliauja su tam tikrais ribojimais - šiuo metu ji nepalaikoma planšetiniuose kompiuteriuose, o „iPhone“ įrenginiuose pastebimi specifiniai ribojimai, pavyzdžiui negalėjimas ištrinti pokalbio. Ne paslaptis, jog „WhatsApp“ buvo pagarsėjusi privatumo bei kibernetinio saugumo skandalais - būtent dėl saugumo priežasčių kompanija pridėjo ir automatinio atjungimo funkciją. Tai reiškia, kad jei programos neįsijungsite savo pagrindiniame įrenginyje 14 dienų, būsite automatiškai atjungti kituose prietaisuose.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas