Kai kurie „Linkomanijos“ vartotojai sulaukė blogų naujienų: nelegaliai parsisiųsti filmai jiems kainavo ganėtinai brangiai, skirtos baudos

Pranešimas spaudai

2023-10-30, 14:10

2 komentarai (-ų)

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (toliau – LRTK) priėmė sprendimą skirti pinigines baudas 25 asmenims neteisėtai atsisiuntusiems ir platinusiems filmus iš autorių teises pažeidžiančios interneto svetainės linkomanija.net.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Kai kurie „Linkomanijos“ vartotojai sulaukė blogų naujienų: nelegaliai parsisiųsti filmai jiems kainavo ganėtinai brangiai, skirtos baudos

Atlikusi stebėseną LRTK nustatė, kad iš jiems priklausančių IP adresų be autorių teisių sutikimo interneto svetainėje linkomanija.net buvo neteisėtai atgaminti ir viešai paskelbti autorių teisių saugomi audiovizualiniai kūriniai – filmai „Tu mano Deimantas“, „Hypnotic“ ir „Paradas“. Šių filmų autorių turtinių teisių turėtojai yra MB „Maobori production“, UAB „ACME Film“ bei MB „Po mokyklos“.

Pažeidėjams skirta bauda – 140 eurų. Nustatytą baudą jie privalės sumokėti į vieną iš Valstybinės mokesčių inspekcijos surenkamųjų sąskaitų.

LRTK primena, kad 2023 m. liepos 1 d. įsigaliojo Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso (toliau – ANK) pakeitimai, pagal kuriuos LRTK yra suteikti įgaliojimai ginti autorių teises ir gretutines teises taikant administracinę atsakomybę.

Pagal ANK 122 straipsnio 1 dalį, neteisėtas autorių teisių ar gretutinių teisių objekto arba jų dalies viešas atlikimas, atgaminimas, viešas paskelbimas, įskaitant padarymą viešai prieinamo kompiuterių tinklais (internete) arba kitoks panaudojimas bet kokiais būdais ir priemonėmis nekomerciniais tikslais, užtraukia baudą nuo dviejų šimtų aštuoniasdešimt iki šešių šimtų eurų. Pakartotinai nustačius tokius pažeidimus, gali būti skirta bauda nuo šešių šimtų iki aštuonių šimtų penkiasdešimt eurų.

Atkreipiame dėmesį, kad LRTK, atlikdama įstatymais jai nustatytas funkcijas, nuolatos atlieka stebėseną ir deda visas įmanomas pastangas, kad apsaugotų autorių teises internete bei sumažintų piratavimo mastus Lietuvoje.

2 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas