Lietuvos gyventojai sulaukė kritinio „Sodros“ perspėjimo: reaguoti privalu kiekvienam šalies gyventojui, reaguoti į šį pranešimą būtina nedelsiant

Pranešimas spaudai

2024-10-21, 17:54

0 komentarų

Į gyventojų elektroninio pašto dėžutes atkeliauja sukčių laiškai, siunčiami „Sodros“ vardu. Nieko bendro su „Sodra“ šie pranešimai neturi – svarbu nespausti jokių juose esančių nuorodų.

Prasideda MEGA ALIEXPRESS išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
Lietuvos gyventojai sulaukė kritinio „Sodros“ perspėjimo: reaguoti privalu kiekvienam šalies gyventojui, reaguoti į šį pranešimą būtina nedelsiant

„Sodra“ perspėja apie sukčių siunčiamus elektroninius pranešimus, kuriuose raginama nedelsiant prisijungti ir susipažinti su naujais reglamentais, pasitikrinti savo asmeninę informaciją ir stažo duomenis. „Sodra“ tokių pranešimų nesiunčia – svarbu nespausti jokių juose esančių nuorodų.

Sukčių laiškai siunčiami iš adreso personalostazas@ltgpersonalas.lt. Oficialūs „Sodros“ el. pašto adresai baigiasi @sodra.lt.
„Sodra“ ragina gyventojus išlikti atidiems.

Svarbu prisiminti, kad bet kuris „Sodros“ į elektroninį paštą atsiųstas pranešimas taip pat atsiduria ir asmeninėje „Sodros“ paskyroje gyventojai.sodra.lt arba draudejai.sodra.lt. Prie paskyrų jungiamasi saugiu ryšiu, naudojantis elektroninio parašo, elektroninės bankininkystės priemonėmis.

Taip pat kviečiame apie panašius bandymus sukčiauti pranešti „Sodrai“ el. paštu info@sodra.lt.

Saugumą stiprina tinkami įpročiai

Nuolatinis apgavikų pastangų palydovas – skuba. Pervesti pinigus ar gauti prieigą reikia tuojau pat. Skuba ir raginimais siekiama sužadinti emocijas. Sukčiaus iš vėžių išmuštas darbuotojas gali nepastebėti svarbių detalių: gramatikos ir rašybos klaidų, nebūdingų vadovo laiškams, kitokio el. pašto adreso, kitokių, negu įprasta, banko sąskaitos duomenų.

Išsiugdytas kolektyvinis įprotis tikrinti gaunamų laiškų siuntėjo adresus, neatidarinėti nežinomų siuntėjų laiškų, nespausti laiškuose esančių nuorodų organizacijai padeda savotiškos saugumo sienos pamatus. Siena aukštyn kyla ir tvirtėja, kai organizacijoje įdiegiamos, naudojamos ir periodiškai atnaujinamos informacinės saugumo sistemos, perspėjančios darbuotojus apie gaunamus laiškus iš išorės ir iš adresatų, iš kurių anksčiau nebuvo gaunami laiškai, taip pat kai prisijungdami prie įmonės el. pašto ar sistemų darbuotojai naudoja kelių veiksnių autentifikavimą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas