„Netflix“ papildys dar daugiau originalių filmų: prie komandos jungiasi vienas iš geriausių visų laikų režisierių

Rokas Gaidys

2021-06-23, 11:00 (atnaujinta 2023-02-06, 10:59)

0 komentarų
„Netflix“ papildys dar daugiau originalių filmų: prie komandos jungiasi vienas iš geriausių visų laikų režisierių


Legendinis filmų kūrėjas ir „West Side Story“ sugrįžimo režisierius Steven Spielberg oficialiai prisijungė prie populiariausios transliavimo platformos „Netflix“. Pirminiais duomenimis pranešama, kad režisieriaus studija „Amblin Partners“ kurs net po kelis filmus per metus, o geriausia yra tai, kad nei jų žanras, nei jų biudžetas nebus ribojamas.

Netflix CEO T. Strandos teigia, kad Steven‘as yra vienas iš tų kūrėjų, kurie suformavo daugelio supratimą apie pasaulį augant, o daugybė jo sukurtų herojų ir istorijų buvo ne tik įkvepiančios, bet ir sukrečiančios. „Indiana Džounsas“, „Nasrai“, „Jūros periodo parkas“, „Ateivis“ – tik keletas iš daugelio projektų prie kurių daugiau ar mažiau nagus prikišo šis legendinis Holivudo režisierius. Pats S. Spirlberg teigia, kad „Amblin“ studijoje gerai istorijai visada bus skiriamas didžiulis dėmėsys centre ir po pokalbio su T. Strandos pasidarė aišku, kad tai bus puiki galimybė tai daryti ir toliau, bet kartu pasiekti ir naujas auditorijas. Paskutiniai režisieriaus studijos „Amblin Partners“ projektai yra pirmojo pasaulinio karo epas „1917“ ir „The Trial of the Chicago 7“, kuris taip pat pasirodė ir „Netflix“ platformoje.

Tiesa, pats sandoris tikriausiai daugeliui pasirodys kaip staigmena, nes tas pats S. Spielberg griežtai pasisakė prieš „Netflix“ platformą per 2019-ųjų „Oskarų“ ceremoniją. Trumpai tariant jam nepatiko tai, kad jie išsinuomodavo kino teatrus trumpai savo filmų demonstracijai, o uždirbtus pinigus paprasčiausiai pasilikdavo sau. Tai kaip ir sudrumstė vandenį, tačiau po „COVID-19“ pandemijos bet kokios taisyklės nuteiktos prieš transliavimo platformų projektus buvo apribotos, nes per ją kino teatrai nukentėjo ypač stipriai. Dabar kaip ir nenuostabu, kad ir šis režisierius nusprendė taip pat prisijungti prie savo buvusių priešininkų.

Jis yra ne pirmasis puikiai žinomas kino kūrėjas, kuris prisijungė prie „Netflix”, nes dar prieš porą metų su ja bendradarbiauti pradėjo dar dvi Holivudo legendos Spike Lee ir Martin Scorsese. Panašu, kad ateityje galima laukti dar daugiau aukšto lygio kino filmų iš populiariausios transliacijų platformos. Tuo tarpu naujausias S. Spielberg projektas „West Side Story“ pasirodys jau gruodžio 10-tą dieną.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas