Rusai patiria dar vieną smūgį: nebegalės įsigyti mėgstamiausių telefonų, tačiau tai dar ne viskas

Lukas Snarskis

2022-03-02, 12:40 (atnaujinta 2022-11-29, 01:02)

0 komentarų
Rusai patiria dar vieną smūgį: nebegalės įsigyti mėgstamiausių telefonų, tačiau tai dar ne viskas

Sankcijų Rusijai sąrašas nuolat plečiamas, o į situaciją reaguoja vis daugiau didžiųjų technologijų kompanijų. Savo žingsnį žengė ir „Apple“, kuri nusprendė sustabdyti savo produkcijos prekybą šalyje.

Pranešama, kad dėl sukelto karo Ukrainoje, Rusijoje stabdoma „Apple“ produkcijos prekybą, įskaitant visus bendrovės produktus. Negana to, JAV technologijų milžinė ėmėsi ir papildomų veiksmų bei iš savo „App Store“ parduotuvės pašalino propagandines Rusijos programėles – „RT News“ bei „Sputnik News“.

„Esame labai susirūpinę dėl Rusijos invazijos į Ukrainą ir palaikome žmones, kurie kenčia nuo sukelto smurto. „RT News“ ir „Sputnik News“ nebebus galima atsisiųsti iš „App Store“ už Rusijos ribų“, - teigiama kompanijos išplatintame pranešime.

Rusijoje gyvenantys žmonės vis dar gali patekti į oficialų „Apple“ puslapį bei peržiūrėti kompanijos produktus, tačiau jų įsigyti nepavyks. Norinčius įsigyti bendrovės telefonus, kompiuterius ar kitus produktus pasitinka pranešimas rusų kalba – „Магазин Apple Store в данный момент закрыт“ (liet. - „Apple Store“ šiuo metu yra uždaryta).

Verta paminėti ir tai, jog „Apple“ užima maždaug 26,53 proc. Rusijos išmaniųjų telefonų rinkos ir yra didžiausias žaidėjas šioje šalyje. Antroje vietoje rikiuojasi „Xiaomi“, o toliau seka „Samsung“, „Huawei“ bei „Realme“. Planšečių rinkoje „Apple“ rikiuojasi antroje pozicijoje, kur minimaliai nusileidžia Pietų Korėjos milžinei „Samsung“.

Priminsime, jog analogiškų veiksmų ėmėsi ir „Google“ su „Microsoft“, kurios kiek anksčiau užblokavo propagandines rusų programėles.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas