Rusijos propaganda priėjo liepto galą: „YouTube“ sugriežtino savo sankcijas, kurios tikrai nepatiks Kremliui

Arnas Balčiūnas

2022-03-12, 12:45 (atnaujinta 2023-01-14, 16:33)

0 komentarų
Rusijos propaganda priėjo liepto galą: „YouTube“ sugriežtino savo sankcijas, kurios tikrai nepatiks Kremliui

Sankcijų Rusijai sąrašas nuolat plečiamas, o į situaciją reaguoja vis daugiau didžiųjų technologijų kompanijų. Prieš daugiau nei savaitę į situaciją sureagavo „YouTube“ platforma, kuri užblokavo prieigą prie propagandinių Rusijos kanalų.

Dar kovo pradžioje buvo skelbiama, jog „YouTube“ pašalino platformoje veikusių Lietuvos radijo ir televizijos komisijos sustabdytų rusų kalba retransliuojamų televizijos kanalų: „Rossija 24“, „NTV Mir“, „Belarus 24“, „PBK Lietuva“, „TVCi“, „MIR24“ ir „RBK-TV“ paskyras. Tačiau šie ribojimai buvo taikomi tik Europoje.

Visai neseniai, „YouTube“ paskelbė, jog analogiški veiksmai bus atlikti visame pasaulyje. Negana to, platformos atstovų teigimu, nuo šiol bus šalinamas ir turinys neigiantis ar menkinantis Rusijos smurtinius veiksmus Ukrainoje. Teigiama, kad visi šie pokyčiai įsigalioja „YouTube“ platformose pasauliniu mastu ir nedelsiant.

Priminsime, jog „YouTube“ nėra vienintelė platforma, kuri buvo užblokavusi europiečiams prieigą prie propagandinių kanalų. Įvairias sankcijas Rusijos režimui yra pritaikę ir kitos technologijų kompanijos bei socialiniai tinklai. Visai neseniai paaiškėjo ir „Facebook“ bei „Instagram“ vidaus taisyklių pakeitimai, kurie sukėlė Rusijos pasipiktinimą.

Priminsime, kad „Meta“ atliko vidaus politikos pakeitimus, kurie leis vartotojams skelbti turinį, kuris įprastiniu atveju yra draudžiamas. Kai kuriose šalyse „Facebook“ leis raginimus pakenkti Rusijos kariams, politikams ar net linkėti jiems mirties. Pirmieji apie tai pranešė „Reuters“, kur buvo atskleidžiami vidiniai kompanijos darbuotojų susirašinėjamai. Apie rusų reakciją į tai galite skaityti paspaudę čia.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas