„Spotify“ naudotojus netrukus gali pasiekti fantastiškos naujienos – jau greitai bus galima mėgautis aukščiausios kokybės garsu, tačiau yra vienas niuansas

Arnas Balčiūnas

2024-05-04, 19:55

0 komentarų

Šiuo metu generatyvinis dirbtinis intelektas yra visur - nuo išmaniųjų telefonų ir kompiuterių iki interneto naršyklių ir įvairių kitų prietaisų. Daugelis gamintojų pristato vis daugiau įvairių sprendimų, o nuo mados neatsilikti stengiasi ir „Spotify“ platformos kūrėjai.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Spotify“ naudotojus netrukus gali pasiekti fantastiškos naujienos – jau greitai bus galima mėgautis aukščiausios kokybės garsu, tačiau yra vienas niuansas

Vienos populiariausių muzikos programėlių kūrėjai jau kuris laikas planuoja pasiūlyti aukščiausios kokybės audio palaikymą, o tokie pokyčiai gali įvykti jau netrukus. Atrodo, kad naujausioje „Spotify“ naujausioje v1.2.36 versijoje yra nuorodų į numatomą garso be nuostolių funkciją, vadinamą „Spotify HiFi“.

Ši pakopa, apie kurią anksčiau buvo paskelbta dar 2021 metais, yra skirta užtikrinti didesnę iki 1411 kbps garso bitų spartą, palyginti su ankstesne 320 kbps riba, taip pat įrenginio suderinamumo patikrą. Naujai pasirodžiusi informacija dar labiau sustiprina gandus, kad „HiFi“ yra pervadinama, o tokie pavadinimai kaip „pagerintas klausymas“ ir „Lossless“ visur minimi pakaitomis.

Viešoje erdvėje pasirodžiusiose ekrano nuotraukose galima matyti ir keletą kitų kokybės nustatymų, pavyzdžiui, iki 2117 kbps kokybės, tačiau pranešama, kad tai sunaudoja 15,9 MB duomenų per minutę. Taip pat nurodoma, kad FLAC garso formatu palaikomas iki 24 bitų/44,1 kHz dažnis tik ribotam dainų skaičiui.

Minėtame „Reddit“ įraše skelbiama, kad šie nustatymai ir funkcijos yra tik vizualiniai, kol kas nė vienas iš jų iš tikrųjų nieko nedaro. Nustatymuose taip pat yra keletas užklausų, rodančių įrenginio suderinamumo tikrintuvą - įrankį, kuris peržiūrėtų naudotojo įrenginį, ryšio tipą ir dažnių juostos plotį, kad nustatytų, ar jis gali palaikyti garsą be nuostolių.

Kartu pateikiamas patarimas, kuriame teigiama, kad parsisiunčiant be nuostolių užtikrinama geriausia kokybė, o dauguma „Bluetooth“ įrenginių visiškai nepalaiko garso be nuostolių, todėl naudotojams siūloma naudoti laidinį ryšį arba „Spotify Connect“.

Verta prisiminti, jog internete jau kuris laikas sklando kalbos apie aukščiausios kokybės garsą siūlančią „Spotify“ prenumeratą „Supremium“. Šis planas naudotojams suteiktų ne tik itin kokybišką garsą, bet ir tokias funkcijas kaip grojaraščių sudarymo įrankiai su dirbtiniu intelektu, klausymosi statistika, panaši į „Last.fm“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas