„Spotify“ patvirtino informaciją apie naują prenumeratos planą: suteiks ne tik aukštesnę kokybę, bet ir daugiau galimybių, aišku ir kiek tokia naujovė gali kainuoti

Lukas Snarskis

2024-07-24, 19:55

0 komentarų

Visame pasaulyje yra daug muzikos srautinio perdavimo paslaugų, todėl rinka yra labai konkurencinga. Kiekviena srautinio perdavimo paslauga savo strategijomis kovoja, kad pakiltų į lentelės viršų.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Spotify“ patvirtino informaciją apie naują prenumeratos planą: suteiks ne tik aukštesnę kokybę, bet ir daugiau galimybių, aišku ir kiek tokia naujovė gali kainuoti

„Spotify“ savo naudotojams dažnai pasiūlo įvairių naujovių. Internete jau kuris laikas buvo kalbama apie naują prenumeratos planą, kuris kartais buvo vadinamas „supremium“. Pirmosios kalbos pasirodė dar praėjusiais metais, o šiemet apie tai buvo girdima vis dažniau.

Apie naują prenumeratos planą, kuris suteiks ir aukštesnę kokybę patvirtino ir pati bendrovė. „Spotify“ generalinis direktorius Danielis Ekas sakė, kad bendrovė planuoja pasiūlyti tokį planą, kuris šiuo metu dar yra „ankstyvojoje stadijoje“.

„Tai veikiausiai kainuos 17 arba 18 JAV dolerių, bet tai būtų tarsi „Spotify“ prabangesnė versija, turinti visus įprastos „Spotify“ versijos privalumus, tačiau daug daugiau kontrolės ir aukštesnę kokybę“, - kalbėjo bendrovės generalinis direktorius.

„Spotify“ vadovo pateikta kaina yra skirta JAV rinkoje, o ar toks naujas planas debiutuos ir kituose regionuose – kol kas nėra žinoma. Tikėtina, kad daugiau informacijos apie tai turėtų paaiškėti jau artimiausiu metu.

Priminsime, jog dar balandį buvo pasirodę pranešimų apie „Spotify“ planus ir vėl kelti kainas, o dabar tai patvirtino ir bendrovės atstovai. Tiesa, bent jau kol kas kainos didėja tik JAV rinkoje, kur premium planas kainuos 11,99 JAV dolerius, „Premium Duo“ – 16,99, o o „Premium Family“ – 19,99 JAV dolerius. Vienintelė išimtis – studentų plano kaina nesikeičia.

Kaip jau minėjome, šis kainų kėlimas kol kas vyksta tik JAV rinkoje ir įsigalios jau nuo kito mėnesio. Tačiau net neabejojama, kad analogiški veiksmai pasieks ir „Spotify“ naudotojus kituose regionuose. Verta pastebėti ir tai, jog ši muzikos programėlė dabar yra brangesnė ir už „Apple Music“. JAV rinkoje šios aplikacijos prenumerata kainuoja 10,99 JAV dolerius.

„Spotify“ nusprendė kelti savo kainas nepaisant ganėtinai sėkmingų finansinių rodiklių. Pastaruoju metu šią programėlę valdanti bendrovė fiksavo 20 proc. didesnes pajamas, o „Premium“ planų turėtojų skaičius išaugo 14 proc. Panašu, jog „Spotify“ siekia maksimaliai išnaudoti itin sėkmingą periodą.

Kalbant apie Lietuvos rinką, jeigu ir čia kils „Spotify“ kainos, tuomet tikėtina, kad „Premium“ planas mums kainuotų 8,99 eurus. Atlikus analogišką kainų kėlimą kaip ir JAV rinkoje, „Premium Duo“ plano kaina išaugtų iki 12,49, o „Premium Family“ – net 15,99 eurų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas