„Telia Play“ žiūrovams – įspūdinga naujiena: jau dabar galite išvysti įspūdingą draminį serialą „Estonia“

Pranešimas spaudai

2023-10-30, 10:06

0 komentarų

Turinio platforma „Telia Play“ šį rudenį Lietuvos žiūrovams pristato dar vieną išskirtinę naujieną – didelio atgarsio sulaukusį draminį TV serialą „Estonia“. Baltijos šalių ir Skandinavijos bendrai kurtame, 8 dalių seriale vaizduojami tragiški 1994 m. rugsėjo 28 d. įvykiai, kai audringa Baltijos jūra pasiglemžė iš Talino į Stokholmą plaukusį keltą MS Estonia, o kartu su juo 852 žmonių gyvybes.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Telia Play“ žiūrovams – įspūdinga naujiena: jau dabar galite išvysti įspūdingą draminį serialą „Estonia“

TV drama „Estonia“, kurios biudžetas siekė 15,4 mln. eurų, yra vienas brangiausių visų laikų Skandinavijoje sukurtų serialų. Jį režisavo Švedijos ir Suomijos režisieriai Måns Månsson ir Juuso Syrjö, o scenarijų parašė Estijos scenaristų pora Livia Ulman ir Andris Feldmanis. Serialas kritikų ir žiūrovų giriamas už realistišką, tačiau jautrų, lemtingos nakties įvykių atvaizdavimą. Pasaulinė serialo premjera įvyko tarptautiniame Toronto kino festivalyje (TIFF).

„Džiaugiamės Lietuvos žiūrovams galėdami pristatyti vieną ambicingiausių projektų Baltijos ir Skandinavijos TV istorijoje. Apie MS Estonia kelto tragediją iki šiol buvo sukurta nemažai dokumentinių filmų, tačiau rimtesnių bandymų atvaizduoti šią nelaimę vaidybiniame formate beveik nebuvo. „Estonia“ kūrėjai ėmėsi šios užduoties, o „Telia Play“ žiūrovus kviečiame įvertinti rezultatą“, – sako „Telia Play“ televizijos vadovė Vitalija Kibildė.

Anot V. Kibildės, „Estonia“ papildė nuolat besiplečiantį „Telia Play“ platformoje pasiekiamo originalaus ir kokybiško turinio katalogą, kuris formuojamas atsižvelgiant į pasaulines tendencijas ir vietos žiūrovų prioritetus. Kuriant turinio pasiūlą bendradarbiaujama su populiariomis tarptautinėmis platformomis, tokiomis kaip HBO, kokybiškos TV produkcijos platintojais regione ir vietos kūrėjais, su kuriais kuriamas originalus „Telia Play“ turinys. Neseniai platformoje pristatytas ir pirmasis lietuviškas realybės serialas „Tiltas“.

MS Estonia tragedija yra daugiausiai aukų taikos metu pareikalavęs europietiško laivo nuskendimas po „Titanic“ ir „Empress of Ireland“ nelaimių 1912 m. ir 1914 m. Tarp MS Estonia keleivių buvo ir 4 lietuviai, iš kurių išsigelbėjo tik vienas. Pastaraisiais metais susidomėjimas šia tragedija vėl atgijo dėl galimai rastų naujų įrodymų, kurie neva prieštarauja oficialiai nelaimės priežasčių versijai.

Serialą „Estonia“ „Telia Play+“ platformoje galima išvysti jau dabar.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas