„Telia“ turi gerų naujienų savo klientams: „Android“ televizorių turėtojai nuo šiol gaus dar daugiau patogumo naudojantis „Telia Play“ paslauga

Pranešimas spaudai

2023-12-16, 09:41

6 komentarai (-ų)

Didžioji Lietuvos turinio platforma „Telia Play“ nuo šiol veikia ir be specialaus priedėlio, kuris buvo būtinas išmaniosios TV atributas nuo 2006 metų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Telia“ turi gerų naujienų savo klientams: „Android“ televizorių turėtojai nuo šiol gaus dar daugiau patogumo naudojantis „Telia Play“ paslauga

„Android“ operacinę sistemą naudojančių išmaniųjų televizorių savininkai turinio platforma galės naudotis įsidiegę „Telia Play LT“ programėlę, ji suteiks tą patį funkcionalumą ir leis gražiai pasikabinti televizorių ant sienos be jokių pašalinių įrenginių.

„Šiuolaikinių televizorių išmanumas beveik neatsilieka nuo išmaniųjų telefonų, o tai mums atveria galimybes vartotojo patirtį paversti dar patogesne ir lankstesne. „Telia Play LT“ programėlė leis atsisakyti papildomo televizijos pultelio ir kartais sunkiai savo vietą namuose randančio priedėlio. Naujoji aplikacija palengvins gyvenimą ir tiems, kurie namuose turi kelis televizorius ir kiekviename iš jų nori turėti prieigą prie kokybiško turinio“, – naujovę pristato „Telia“ privačių klientų vadovė Elina Dapkevičienė.

„Telia Play LT“ programėlę galima atsisiųsti iš televizoriams skirtos „Play Store“ parduotuvės. Ji šiuo metu prieinama „Sony“, „Panasonic“, „Philips“, „TCL“, „Nokia“, „HiSense“ ir „Xiaomi“ gamintojų televizoriuose, kuriuose veikia „Google TV“ ir „Android TV 9.0“ arba naujesnė operacinė sistema.

Įdiegta „Telia Play LT“ programėlė atsidurs pagrindiniame televizoriaus meniu, kurį atverti galima televizoriaus pultelyje paspaudus „Text“ arba „TXT“ mygtuką, o jei klavišai spalvoti – du kartus spustelėjus raudoną mygtuką. Kad aplikacijos nereikėtų ilgai ieškoti, jos programėlę rekomenduojama nukelti į pirmą „Favorites“ juostos vietą. Tą padaryti galima pasirinkus „Telia Play LT“ programėlės ikoną, ilgiau palaikius „OK“ mygtuką ir atsiradusiame meniu spustelėjus „Move“.

Pasak E. Dapkevičienės, naujoji programėlė buvo sukurta reaguojant į naujausias tendencijas. Vis daugiau žmonių savo namuose pageidauja televizorių kabinti ant sienos, todėl tą padarius tenka sukti galvą, kur įkurdinti televizijos priedėlį ir paslėpti jo maitinimo laidą. Galvos skausmu taip pat tampa tai, jog priedėliui reikalingas papildomas elektros lizdas, kurių kambaryje ne visada pakanka.

Net jeigu šie iššūkiai išsprendžiami, televizijos prenumeratoriams tenka kaskart naudoti du pultelius, kas apsunkina televizijos valdymą. Tuo metu namuose turintiems ne vieną televizorių priedėlių būtinybė lemdavo papildomas išlaidas arba priversdavo rinktis, kuriame televizoriuje mėgautis kokybiška televizija ir kitu vaizdo turiniu, o kuriame – ne. „Telia Play LT“ aplikacija turėtų leisti visas šias problemas palikti praeityje.

Vis dėlto kompanijos atstovė turinčiuosius „Telia Play“ priedėlius ragina neskubėti jų dėti į lentyną. Senesnio modelio televizorių atveju priedėlis gali suteikti geresnę vaizdo kokybę ir sklandžiau veikiančią vartotojo sąsają. Taip pat daliai vartotojų priedėlio pultelis gali būti patogesnis už turimo televizoriaus arba leisti greičiau paleisti televiziją, nei naudojant programėlę televizoriuje.

„Telia“ privačių klientų vadovė žada, kad ateityje „Telia Play LT“ aplikacija taps prieinama ir kitų gamintojų televizoriams – šiuo metu jau tariamasi dėl jos patalpinimo į jų valdomas programėlių parduotuves.

6 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas