V.Putinas sudavė dar vieną smūgį savo konkurentams: priimtas įstatymas, ne juokais supykdęs opoziciją

Lukas Snarskis

2022-03-15, 07:35

2 komentarai (-ų)
V.Putinas sudavė dar vieną smūgį savo konkurentams: priimtas įstatymas, ne juokais supykdęs opoziciją

Rusijoje dar praėjusį rugsėjį buvo panaudota internetinė balsavimo sistema, kuri sukėlė didžiulį kandidatų į parlamentą pasipiktinimą. Rusijos karinės invazijos į Ukrainą fone, Vladimiras Putinas pasirašė dėl šios sistemos įteisinimo.

Vakar, pirmadienį, internetinė balsavo sistema, kuri sulaukė gausybės kritikos, bus pradėta naudoti visoje Rusijoje. Palaiminimą šiam įstatymui pasirašė šalies prezidentas V.Putinas. Internetinė sistema galės būti naudojama rinkimuose bei referendumuose visoje Rusijoje.

Dar praėjusių metų pabaigoje išbandyta sistema buvo naudojama tik kai kuriuose regionuose, o dabar galės būti naudojama visoje Rusijoje – tiek nacionaliniu, tiek ir regioniniu lygiu. Šis įstatymas dar anksčiau buvo priimtas parlamente, o pirmadienį jį pasirašė ir šalies prezidentas.

Vos tik išbandžius šią internetinę balsavimo sistemą, Rusijoje buvo kilęs nemenkas šurmulys. Parlamento rinkimuose dalyvavę kandidatai patyrė pralaimėjimą Maskvoje, tačiau, jų įsitikinimu, sistemos rezultatai buvo suklastoti. Rezultatus buvo siekiama panaikinti kreipiantis į teismą, nemažai šurmulio buvo sukelta ir viešoje erdvėje, bet pokyčių tai neatnešė.

2 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas