„X“ generalinė direktorių bando taisyti situaciją: naujausi E.Musko pareiškimas sukėlė dar vieną skandalą, situacija tampa nepavydėtina

MiTech.lt

2023-12-01, 15:30

0 komentarų

Praėjusiais metais soc. tinklas „X“, kuris daugumai dar gali būti žinomas „Twitter“ pavadinimu, prarado beveik 15 mln. vartotojų, o žiniasklaidoje šmėžavo naujienos apie netikėtai iš įmonės atleistus tūkstančius darbuotojų.


„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„X“ generalinė direktorių bando taisyti situaciją: naujausi E.Musko pareiškimas sukėlė dar vieną skandalą, situacija tampa nepavydėtina

Kalbėdamas su Andrew Rossu Sorkinu „The New York Times Dealbook Summit“, Muskas buvo paklaustas apie reklamuotojų pasitraukimą, kurį paskatino pranešimas, rodantis, kaip kai kurios reklamos pasirodė šalia pronacistinio turinio „X“. Vėliau E. Muskas atsiprašė už savo žinutę ir pavadino ją „galbūt vienu kvailiausių, jei ne pačiu kvailiausiu dalyku, kurį kada nors padariau platformoje“.

IBM pirmoji sustabdė savo reklamą „X“ platformoje, greitai po jos sekė „Apple“, „Walt Disney“, „Comcast“, „Warner Bros“ ir kt. Muskas sakė Sorkinui, kad jų pasitraukimas „nužudys bendrovę, ir visas pasaulis sužinos, kad reklamuotojai nužudė bendrovę“.

Tai gali skambėti taip, tarsi Muskas norėtų, kad reklamuotojai sugrįžtų, tačiau Sorkino paklaustas, ar taip ir yra, milijardierius atsakė: „Nenoriu, kad jie reklamuotųsi“.

„Jei kas nors bandys šantažuoti reklama, šantažuoti mane pinigais, eikite užsikruškite“ (Go. F**k. Yourself.), – pridūrė E. Muskas. „Eikite. Užsikruškite (Go. F**k. Yourself.) Ar tai aišku, tikiuosi, kad taip“. Atrodė, kad Muskas išskyrė „Disney“ vadovą Bobą Igerį, pareikšdamas: „Ei, Bobai, jei esi auditorijoje, štai kaip aš jaučiuosi“.

Birželio mėn. buvo pranešta, kad „Twitter“ („X“) reklamos pardavimai sumažėjo 59 proc., greičiausiai dėl didėjančio neapykantos kalbos ir pornografijos kiekio platformoje. Liepą E. Muskas sakė, kad „X“ „vis dar turi neigiamą pinigų srautą“ dėl reklamuotojų praradimo „ir [didelės] skolos apkrovos“.

„X“ generalinė direktorė Linda Yaccarino paskelbė pareiškimą ir pavadino E.Musko pasisakymus „atviru interviu“. Ji sakė, kad jis pateikė atsiprašymą, paaiškinimą ir aiškų požiūrį į bendrovės poziciją, ir pridūrė, kad „X“ sudaro sąlygas informacinei nepriklausomybei, kuri kai kuriems žmonėms yra nepatogi. Esame platforma, kuri leidžia žmonėms patiems priimti sprendimus“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas