„YouTube“ paslapčia testuoja naują galimybę: išbandomas naujas mygtukas, kuris gali išspręsti problemą, kuri kamuoja daugelį platformos vartotojų

Arnas Balčiūnas

2023-11-08, 09:01 (atnaujinta 2023-11-08, 17:21)

0 komentarų

Ar dažnai pastebite, jog be tikslo naršote „YouTube“ vaizdo įrašų platformoje, nežinodami ką toliau žiūrėti? Naujausias „YouTube“ bandymas gali tapti išeitimi jūsų neapsisprendimui.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„YouTube“ paslapčia testuoja naują galimybę: išbandomas naujas mygtukas, kuris gali išspręsti problemą, kuri kamuoja daugelį platformos vartotojų

Kai kurie vartotojai pastebėjo naują „Play“ mygtuką, kuris slapčia atsirado „YouTube“ programėlėje. Tačiau kokia to mygtuko paskirtis? Pasirodo, kad jis suteikia šlakelį spontaniškumo, paleisdamas atsitiktinus trumpuosius „Shorts“ vaizdo įrašus, atrinktus pagal jūsų skonius ir pomėgius.

Remiantis „Android Police“ pateikiama informacija, gaunamų vaizdo įrašų kontekstas pagrinde priklauso nuo jūsų „YouTube“ žiūrėjimo istorijos arba pamėgtų vaizdo įrašų. Jis taip pat gali priklausyti nuo kūrėjų, kuriuos esate užprenumeravę.

Iš karto norime paminėti, jog tai nėra galutinis leidimas, o tik dar viena bandomoji versija. Tiesą pasakius, „YouTube“ oficialiai apie tai nėra net užsiminusi, todėl kol kas galite įsivaizduoti, kad tai slapto meniu elementas. Galimybę išbandyti šią slaptąją funkciją gavo tik nedidelė dalis vartotojų. Jeigu šis mygtukas jiems patiks, galimai jis liks visam laikui.

Jeigu jūs esate vienas iš kelių išrinktųjų, tai šį mygtuką rasite apatiniame dešiniajame ekrano kampe. Tiesiog paspauskite ir pasinerkite į atsitiktinį bei netikėtą nuotykį. Tai tarsi „YouTube“ užima piršlio pareigas, supiršdamas jus su vaizdo įrašais, kurie jo suvokimu ir, atsižvelgiant į jūsų veiklos istoriją, turėtų jus sužavėti.

Tai kas vyksta „YouTube“ užkulisiuose dažnai pranešama platformos testuojamų funkcijų ir eksperimentų puslapyje, kuriame smalsūs žiūrovai gali išmėginti būsimas funkcijas. Tačiau šis netikėtas mygtuko atsiradimas nėra pažymėtas tarp testuojamųjų funkcijų, dėl to jis atrodo labai mįslingai.

Žinoma, reikėtų nepamiršti, jog šiuo metu „YouTube“ daug kas vyksta – nuo dirbtinio intelekto sugeneruotų vaizdo įrašų santraukų kūrėjams iki galimybės lengviau kontroliuoti komentarus. Nepamirškim ir testuojamos funkcijos, kuri leis įjungti pauzę komentarams.

Testuojama „Pause“ funkcija leis kūrėjams sustabdyti visus naujus komentarus atrinktiems vaizdo įrašams, nepaslepiant visų parašytų. Tai suteikia auksinį viduriuką tarp komentarų valdymo ir visiško jų išjungimo. Bet grįžtant prie mygtuko, jis gali būti puiki proga tiems, kurie nori, jog „YouTube“ juos nustebintų. Būkite budrūs, nes negalite žinoti, gal jūs būsite sekantys, kurie sulauks šios atsitiktinės progos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas