Internautai jau dalinasi specialiomis „Spotify“ kortelėmis: sužinokite, kaip rasti „Spotify Wrapped“ informaciją ir kaip ja pasidalinti su draugais

Lukas Snarskis

2023-11-30, 11:17

0 komentarų

Švedų sukurta muzikos transliavimo platforma „Spotify“ nenustoja populiarėti, o per pastaruosius metus jų programėlės kompiuterinė bei išmaniesiems telefonams skirta versijos įgavo nemažai malonių pokyčių, padedančių mėgautis mėgstama muzika.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Internautai jau dalinasi specialiomis „Spotify“ kortelėmis: sužinokite, kaip rasti „Spotify Wrapped“ informaciją ir kaip ja pasidalinti su draugais

Metams artėjant link pabaigos – ateina laikas, kuomet galima apžvelgti ką gero pavyko nuveikti per juos. Tokią tradiciją turi ir „Spotify“, kur kiekvienais metais atskleidžiama kiekvieno vartotojo klausymosi statistika – nuo bendro valandų skaičiaus iki jūsų mėgstamiausių grupių, dainų ar muzikos žanro.

Tokia galimybė jau prieinama ir šiemet, o socialiniuose tinkluose plinta pirmosios nuotraukos su „Spotify Wrapped“ statistika. Nežinote kaip rasti šią informaciją ar pasidalinti ja su draugais? Šiandien pateikiame jums detalų gidą, kuris leis ne tik sužinoti visą jūsų muzikos klausymosi istoriją šiemet, bet ir kaip šia informacija pasidalinti su draugais.

Kas tas „Spotify Wrapped“ ir kokią informaciją jis pateikia?

„Spotify Wrapped“ pirmąsyk pasirodė dar 2016 metais ir nuo to laiko programėlės naudotojus pasiekia kiekvienais metais. Čia aplikacijos kūrėjai pateikia informaciją apie populiariausias einamų metų dainas bei tinklalaides.

„Spotify“ naudotojai čia gali rasti informaciją apie savo muzikos klausymosi įpročius, kurie buvo būdingi būtent jiems, atsižvelgiant į tai kokias dainas ar grupes klausėsi visus metus. „Spotify Wrapped“ pateikia specialias korteles, kurias daugelis dalinasi socialiniuose tinkluose.

Specialios kortelės pateikia skirtingą informaciją apie jūsų klausymosi įpročius sausio – spalio mėnesiais, o jos yra suskirstytos į šias kategorijas:

  • Mano populiariausi žanrai
  • Garso diena
  • Minutės, praleistos klausantis muzikos
  • Mano populiariausia daina
  • Mano populiariausios dainos
  • Mano populiariausias atlikėjas
  • Mano populiariausi atlikėjai

Verta pastebėti, kad šiemet „Spotify“ pasiūlė ir dar tris naujas korteles. Šiemet jūs rasite informaciją apie penkis populiariausius muzikos žanrus, o taip pat pateiks sulyginimą su miestu, kuris labiausiai atspindi jūsų klausymosi įpročius. Trečia kortelė, kurios nebuvo anksčiau – „Me in 2023“. Pagal muzikos klausymosi įpročius „Spotify“ priskirs jus prie vieno iš 12 skirtingų personažų.

Kur galėčiau rasti savo „Spotify Wrapped“ informaciją?

„Spotify Wrapped“ pasirodo kiekvieną lapkritį/gruodį, o pamatyti šią informaciją galima vos tik atsidarius programėlę. Viskas ką jums reikia padaryti, tai paspausti „Wrapped“ skirtuką, kurį rasite pagrindiniame aplikacijos lange, pačiame viršuje. Tuomet jums tereikia paspausti ant „Your 2023 Wrapped“.

Ši informacija yra prieinama tiek „Android“, tiek ir „iOS“ išmaniuose telefonuose, o jeigu norite peržiūrėti savo vartotojo informaciją naudojantis kompiuteriu – tiesiog paspauskite šią nuorodą. Tiesa, „Wrapped“ kortelės, kuriomis daugelis dalinasi socialiniuose tinkluose yra prieinamos tik iš mobiliųjų įrenginių.

Verta paminėti ir tai, jog tokią informaciją „Spotify“ pateikia tik iki sausio mėnesio, todėl norintys sužinoti ko klausėtės daugiausiai – rekomenduojame tai padaryti kuo anksčiau.

Kodėl aš negaliu matyti „Spotify Wrapped“?

„Spotify“ metų analizė pateikiama visiems vartotojams, tačiau prieiti prie šios informacijos galima ne visiems naudotojams iškart. „Spotify Wrapped“ daugeliui pasirodo skirtingu metu, atsižvelgiant į jūsų regioną ar naudojimo įpročius. Jeigu šiandien dar neradote informacijos apie savo klausymosi ypatumus – rekomenduojame šios informacijos paieškoti kiek vėliau.

Verta paminėti ir tai, jog tokia informacija yra prieinama tik „Android“ ir „iOS“ skirtiems įrenginiams, todėl jeigu naudojate kompiuterinę programėlės versiją – „Spotify Wrapped“ taip ir neišvysite. Ši funkcija paprastai būna aktyvi visą gruodžio mėnesį, tačiau jūsų „Spotify Wrapped“ grojaraščiai išliks prieinami net ir po to, kai „Wrapped“ langas bus pašalintas iš programėlės.

Kaip pasidalinti „Spotify Wrapped“ kortelėmis su draugais?

„Wrapped“ korteles galima be didesnių problemų pasidalinti „Instagram“, „Snapchat“, X ar „Facebook“ platformose, o taip pat ir daugelyje kitų socialinių tinklų. Verta pastebėti, kad jūs galite pasidalinti ne tik kortelėmis, bet ir grojaraščiais.

Norėdami pasidalinti „Spotify Wrapped“ kortelėmis, jūs turėtumėte:

  1. Atsidaryti „Spotify“ programėlę savo telefone;
  2. Nukeliauti į Your 2023 Wrapped skirtuką;
  3. Tuomet surandate korteles, kurias norite pasidalinti;
  4. Pasirenkate norimą pasidalinti kortelę ir spaudžiate Share this Story;
  5. Pasirenkate platformą, kurioje norite pasidalinti savo „Spotify Wrapped“.

Taip pat, kviečiame komentaruose pasidalinti kiek minučių praleidote klausantis muzikos „Spotify“ programėlėje bei kokios grupės atsidūrė tarp penkių populiariausių.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas