Neįtikėtinas rusų planas Chersone neišdegė: atskleistas itin gudrus okupantų planas, kuris galėjo pridaryti milžiniškų problemų ukrainiečiams

Arnas Balčiūnas

2022-11-04, 07:00

0 komentarų

Vasario pabaigoje pradėta Rusijos karinė invazija į Ukrainą tęsiasi iki šiol. Jau beveik aštuonis mėnesius trunkantis karas pridarė daugybę nuostolių ne tik Ukrainai, bet ir pačiai Rusijai, kurie nuolat praranda ne tik įvairiausios technikos, bet ir daugybę karių. O dabar situacija tampa dar įtemptesnė.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Neįtikėtinas rusų planas Chersone neišdegė: atskleistas itin gudrus okupantų planas, kuris galėjo pridaryti milžiniškų problemų ukrainiečiams

Dar vakar pasirodė pranešimų apie tai, jog Rusijos kariuomenė pasitraukė iš Chersono. Tokia informacija pasirodė po to kai mieste, nuo regioninės valstybės administracijos pastato dingo Rusijos Federacijos vėliava, o taip pat buvo pranešama ir apie dingusius kontrolės punktus, kuriuose būdavo apstu Rusijos kariuomenės. Tokią informaciją patvirtino ir regiono tarybos pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurijus Sobolevskis.

Tačiau dabar aiškėja, kad tai tebuvo labai gudri provokacija. Pranešama, kad tokiu būdu rusai bando pritraukti Ukrainos kariuomenę į regiono centrą. Tokia informacija pasidalino Gynybos pajėgų „Pietūs“ spaudos centro vadovė Natalija Gumeniuk. Ji pateikė ir daugiau detalių apie tokį Kremliaus kariuomenės sumanymą.

Teigiama, kad Rusijos kariuomenė niekada nebuvo palikusi Chersono, o vietoje to – persirengė civilių rūbais ir apsigyveno jų apleistuose namuose. Toks žingsnis, anot N.Gumeniuk, buvo atliktas tam, jog Rusijos žiniasklaida galėtų paskelbti vaizdus, kuriuose matoma kaip ukrainiečiai šaudo į civilius. Analogišką strategiją buvo bandoma panaudoti ne tik regiono centre, tačiau ir kitose okupuotose vietovėse.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas