V.Putino planas mobilizuoti rusus veikia ne taip kaip tikėtasi: naujokai ir vėl kelia bangas, pasirodęs vaizdo įrašas atskleidžia neįtikimas detales

Arnas Balčiūnas

2022-11-06, 07:45

0 komentarų

Rusijos pradėtas karas Ukrainoje tęsiasi jau daugiau nei aštuonis mėnesius. Kremlius visais būdais bando didinti savo pajėgas, o tam buvo pasitelkti ir kaliniai. Tačiau daugiausiai problemų Vladimiro Putino kariuomenei kyla su mobilizuotaisiais.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
V.Putino planas mobilizuoti rusus veikia ne taip kaip tikėtasi: naujokai ir vėl kelia bangas, pasirodęs vaizdo įrašas atskleidžia neįtikimas detales

Kazanėje esantys mobilizuotieji surengė riaušes kovos koordinavimo punkte, kad būtų kuo greičiau išsiųsti į karą Ukrainoje. Šimtai vyrų išėjo iš palapinių ir kalbėjo apie nesąžiningą nuostatą. Vaizdo įrašas iš įvykio vietos buvo patalpintas „Ukraine 365“ sukurtame „Telegram“ kanale.

Mobilizuotuosius piktina sąlygos, su kuriomis jiems tenka susidurti: su surūdijusiais kulkosvaidžiais, be vandens, maisto ir šildymo. „Mobiki“ prašoma duoti bent malkų, jog būtų galima pasišildyti gyvenamosiose vietose.

Skelbiama ir apie tai, jog protestuotojai išvijo generolą, kuris, būdamas neblaivus, atėjo pakelti naujokų moralės. Ne pačių gražiausių žodžių tiradą išklausyti teko ir karininkui, kuris atėjo derėtis su naujokais. Jam nedelsiant teko pasišalinti iš įvykio vietos.

Kazanėje esančioje stovykloje, naujokai liejo nepasitenkinamą dėl gaunamų ginklų, kurie, kaip teigiama, net nelabai tinkami naudoti. Skundžiamasi ir dėl vandens trūkumo, o taip pat ir maitinimo. Verta prisiminti ir tai, jog tai jau ne pirmas kartas kai mobilizuoti rusai skundžiasi esamomis sąlygomis.

Kiek anksčiau, buvo skelbiama ir apie riaušes, kurios vyksta Uljanovske. Specialiai įrengtame mobilizuotųjų mokymo centre kilo konfliktas, o jam numalšinti buvo pasitelkti pareigūnai iš Nacionalinės gvardijos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas